Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia


Zlatého leva dostal homo-príbeh


Tajvansko-americký režisér Ang Lí dobyl Benátky. Jeho snímka Brokeback Mountain získala na medzinárodnom filmovom festivale hlavnú cenu Zlatého leva.
 viac    diskusia

Sme svetoví. Aj hrdí?


Bienále ilustrácií Bratislava (BIB) doplávalo na vlnách fantázie a tvorivosti do svojho 20. ročníka. V tradičných priestoroch Domu umenia v centre nášho hlavného mesta je od piatka otvorená výstava Bienále ilustrácií Bratislava (BIB) 2005.
 viac    diskusia

Päťročná Danubiana


Na začiatku, pred jedenástimi rokmi, bol geniálny nápad založiť pri Bratislave Múzeum moderného umenia. Potom sa autor myšlienky Vincent Polakovič prešiel peši od Devína po Čunovo.
 viac    diskusia

Na Slovensku pomaly


„Túlam sa touto krajinou, ktorú zároveň milujem aj nenávidím. Je to krajina plná paradoxov. Naivná, prostá, láskavá, nemilosrdná a krutá, chudobná a bohatá zároveň. Túlam sa ňou a zachytávam všetky jej absurdity, pokiaľ tu ešte sú,“ hovorí fotograf Martin Marenčin o Slovensku.
 viac    diskusia

Historický rímsky voz v Rusovciach


Historický rímsky bojový voz bol novou atrakciou tradičného podujatia Rímske hry, ktoré sa včera popoludní uskutočnili v rusovskej Gerulate.
 viac    diskusia

Legendárny U.Klub sa zmenil na SubClub


Každý rok na začiatku leta sa už niekoľko sezón opakuje tá istá situácia. Legendárny bratislavský klub pod hradnou skalou sa na dva mesiace zatvorí, aby sa v septembri „znovuzrodil“ pod novým menom, s novým majiteľom a z času na čas i s novým programom.
 viac    diskusia

Tichá „parta“, ktorá vôbec nebola tichá


V šesťčlennom zložení vystúpila v piatok večer v bratislavskom klube Babylon česká skupina Buty.
 viac    diskusia

Nadšenie aj sklamanie z nového SND


Novostavba budovy Slovenského národného divadla včera otvorila brány verejnosti. Od rána navštívilo jej priestory už niekoľko stovák ľudí z rôznych miest Slovenska.
 viac    diskusia

Posledná noc so Shakespearom


Wiliam Shakespeare sa v noci zo soboty na nedeľu opäť usadil v banskoštiavnickom Starom zámku. Pod rúškom tmy sa v atraktívnom historickom prostredí už po piatykrát a zároveň na-posledy v tomto roku odvíjali jeho nesmrteľné príbehy.
 viac    diskusia

Výstava o svadbách minulosti vzbudzuje ohlas


 viac    diskusia

Hollywood prerušil mlčanie


Štyri roky po ničivom teroristickom útoku na newyorské dvojičky Svetového obchodného centra (WTC) sa hollywoodski filmári rozhodli ukončiť autocenzúru uvalenú nimi sami na tematiku 9/11 a pripravili rad televíznych a filmových projektov, ktoré priamo či nepriamo súvisia so septembrom 2001.
 viac    diskusia

Desaťtisíce na Bažante


Predstavenia tretieho ročníka putovnej prehliadky Bažant kinematograf videlo takmer 45 000 divákov. Dva zelené autobusy absolvovali počas leta dvadsaťdeväť zastávok a odpremietali filmy na 135 filmových projekciách.
 viac    diskusia

Vášeň, telo a hlas v Košiciach


Dejiny slovenského profesionálneho divadla od vzniku po súčasnosť dokumentuje výstava, ktorú pripravujú v Košiciach.
 viac    diskusia

Rozhlasové Oscary


Máme za sebou 19. ročník festivalu pôvodnej slovenskej rozhlasovej hry. Podujatie, ktoré prichádza v dvojročnom cykle, je najautoritatívnejšou domácou prehliadkou rozhlasovej dramatickej tvorby.
 viac    diskusia

Tracy stále zaujíma politika


Americká folková speváčka Tracy Chapmanová, známa svojimi politicky i sociálne angažovanými textami, prichádza s novým albumom. Objav rokov 80. pozná dnes takmer každý poslucháč pop-music.
 viac    diskusia

Pozvánky víkend


 viac    diskusia

Vinobranie v Rači sa začína


Program tohtoročného vinobrania v Bratislave-Rači štartuje v sobotu popoludní. Na programe sú výstavy, koncerty, autogramiáda osobností a športové súťaže v rôznych častiach obce.
 viac    diskusia

Umenie zo zbierok FRAC du Grand Est v Trnave


Výnimočný výstavný projekt Zbierky bez hraníc IV predstavuje výber z reprezentatívnych zbierok piatich regionálnych fondov súčasného umenia FRAC z východného Francúzska.
 viac    diskusia

Nezabudnite, že...


...fínska formácia HIM vystúpi v Bratislave už dnes. Koncert v bratislavskom Národnom tenisovom centre, ktorý je jedinečným, pretože je jediným v našich zemepisných šírkach, začne o 20.00.
 viac    diskusia

Umenie stiera hranice


Osobnosti všetkých druhov umení zavítajú v nedeľu v Bratislave na prvý ročník multikultúrneho festivalu pôvodnej tvorby Dvenedele.sk.
 viac    diskusia

Výstavy Výstavy Výstavy


 viac    diskusia

Mafia v Bratislave


Fakt, že sa po Bratislave pohybuje Mafia, už len tak niekoho nezaskočí. Nám sa však podarilo zistiť, že najnovšie už „fušuje“ aj do výtvarného umenia.
 viac    diskusia

Recenzia : Komédia bez hraníc v DPOH


To, že Činohra SND disponuje kvalitnými hereckými silami, sa ukázalo aj pri zdanlivo ľahkej, intelektuálne nenáročnej inscenácii kráľa francúzskej i svetovej vaudeville (hry veseloherného rázu) Georgesa Feydeaua nazvanej Tak sa na mňa prilepila.
 viac    diskusia

Belgičania a Srbi na Divadelnej Nitre


Belgické a srbské divadlo prídu po prvý raz na Medzinárodný festival Divadelná Nitra. Na jeho štrnástom ročníku vystúpi počas posledných ôsmich septembrových dní deväť zahraničných divadiel.
 viac    diskusia

Futbalový glóbus


André Heller, rakúsky šansoniér a multivýtvarník známy spektakulárnymi performance, je autorom pozoruhodného kultúrneho projektu, ktorý minulý mesiac navštívil bavorský Norimberg.
 viac    diskusia

Grimmovci v knižnici


 viac    diskusia

Country Music Awards


Po šesť nominácií na Country Music Awards získala speváčka Lee Ann Womacková a jej kolega Brad Paisley.
 viac    diskusia

Kellenbergerovo Itinerárium


Jednoducho a bez formalít otvoril sám sebe v utorok večer výstavu v priestoroch bratislavskej galérie Michalský dvor maliar, grafik a ilustrátor Martin Kellenberger.
 viac    diskusia

Dva žánre na jednom Ostrove


Predstavte si blízku budúcnosť (možno len o pár rokov neskôr), v ktorej je život spoločnosti dokonale organizovaný.
 viac    diskusia

Nový televízny kanál film+


Včera prišiel na Slovensko nový rodinný televízny kanál pod názvom film+. Vysielať bude dvadsaťštyri hodín denne, sedem dní v týždni a cieľovú skupinu by mali tvoriť mladí ľudia, predovšetkým mestskí vo veku 18-39 rokov.
 viac    diskusia

TV Tipy 12.9. - 18.9. 2005


Carlito Brigante (Al Pacino) pochádza z Portorika a práve ho prepustili z väzenia. Je rozhodnutý definitívne skoncovať so svojim predchádzajúcim ...
 viac  





Najčítanejšie správy
 Rozlúčte sa s nočnou morou: Ako vybrať tú správnu posteľ pre vaše dieťa? 
 Čo je nové vo vede? Močenie cikád a pradávne baktérie zubného kazu 
 Dua Lipa oznámila vydanie nového albumu Radical Optimism 
 Najpočúvanejším slovenským rádiom je Rádio Expres nasledované verejnoprávnym Rádiom Slovensko 


Vyhľadávanie

 Prenájom áut


TV program
TV Markíza
  Kompletný program
  TV tipy


Kurzový lístok

1€= 25,160 CZK

1€= 0,843 GBP

1€= 336,010 HUF

1€= 4,256 PLN

1€= 1,103 USD
  Nastavenie


Horoskop
Baran - 20.3. - 19.4.
Býk - 20.4. - 21.5.
Blíženci - 22.5. - 21.6.
Rak - 22.6 - 22.7.
Lev - 23.7. - 23.8.
Panna - 24.8. - 23.9.
Váhy - 24.9. - 23.10.
Škorpión - 24.10 - 22.11.
Strelec - 23.11. - 22.12.
Kozorožec - 23.12. - 20.1.
Vodnár - 21.1. - 19.2.
Ryby - 20.2. - 19.3.


Výsledky zápasov
  Výsledky zápasov     live - naživo
  Futbal
  Tenis
  Hokej
  Basketbal