Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia


Do SND prichádza nový Onegin


S novou sezónou 2005-2006 prichádza do bratislavskej Opery Eugen Onegin. Riaditeľ Opery SND Marián Chudovský sa myšlienkou zaradiť toto dielo do programu dlho zaoberal.
 viac    diskusia

Rada vypočula všetkých adeptov na šéfa rozhlasu


Rada Slovenského rozhlasu si vypočula v stredu prezentácie posledných troch z celkovo deviatich kandidátov na post generálneho riaditeľa.
 viac    diskusia

Je čas spoznať samých seba


Po encyklopédiách Zviera a Zem vyšlo v Ikare ďalšie podobné dielo, tentokrát Človek. Podtitulok hovorí o zámere vydať Človeka jasne - nastal čas spoznať samých seba.
 viac    diskusia

Agatha Christie vytvorila prvé detektívky so sestrou


Majsterka pera Agatha Christie by včera oslávila 115. narodeniny.
 viac    diskusia

Operná diva nadchla celú Redutu


Príbeh plný krutosti, nenávisti, žiarlivosti a lásky sa v stredu večer odohrával v Koncertnej sieni Slovenskej filharmónie.
 viac    diskusia

Na torontskom filmovom festivale sa šušká o Oscaroch


Oscarové hviezdy Charlize Theronová a Gwyneth Paltrowová si v najnovších filmoch, ktoré predstavili na Medzinárodnom filmovom festivale v Toronte, zahrali zaujímavé postavy.
 viac    diskusia

Vďaka galérii kvitne mesto i celý región


Na začiatku bol nápad. Myšlienka využiť talent a schopnosti na podnikanie nie je, samozrejme, ničím novým. Ani v Amerike.
 viac    diskusia

Recenzia : Divák sa zabaví len na chvíľu


Na nemé grotesky sa do kina prestalo chodiť niekedy v tridsiatych rokoch minulého storočia - po tom, ako vynašli zvukový film.
 viac    diskusia


Pod pyramídou ide do tuhého


Rozhlasová rada začala včera vypočúvať prvých z deviatich kandidátov na post generálneho riaditeľa Slovenského rozhlasu.
 viac    diskusia

„My zdes, nebojte sa nás!“


Jedného krásneho zimného rána sa v byte fotografa a predsedu organizácie Človek v ohrození Andreja Bána ozval vchodový zvonček a v ňom pamätná veta: „Andrej, my zdes.“
 viac    diskusia

Vydavatelia psychológmi


Je ľahké získať si malého čitateľa prostým príbehom? „Autor, ktorý chce mať u detí úspech, musí mať literárnu skúsenosť a dostatok bujnej fantázie a drzosti.
 viac    diskusia

Bittová bola v Bratislave


Iva Bittová opäť prekvapila svojich náročných poslucháčov. Piesne, ktoré napísala pre americkú skupinu Bang on a Can - All Stars, vyšli na platni spoločnosti Indies Records.
 viac    diskusia

Projekt 100 v novom termíne


Desať filmov na desať rokov - taký bol pôvodný plán organizátorov nekomerčnej putovnej prehliadky Projekt 100.
 viac    diskusia

POZVÁNKY


Nevídaný koncert v Babylone, Feldeková v Auparku
 viac    diskusia

National Geographic opäť v národnom múzeu


Český kurátor Pavel Radosta neskrýval včera večer nadšenie. Tešil sa, že mohol otvoriť unikátnu dvojvýstavu Tajomná Indonézia - Tamtamy času a Slávne expedície 20. storočia National Geographic, a to práve na Slovensku.
 viac    diskusia

Leonardo za 5 990 korún


Už včera sa začala predávať jedna z najunikátnejších kníh o výtvarnom umení sveta. Je ňou sedemstostranová kniha Franka Zollnera Leonardo da Vinci z vydavateľstva Slovart.
 viac    diskusia

Moore sa zase pustí do Busha


 viac    diskusia

Nie je tanec ako tanec


Juhoafrickí Zuluovia si bránia svoje kultúrne tradície. Tie totiž v očiach senzáciechtivých novinárov a fotografov vyvolávajú celkom iné predstavy, aké by mali.
 viac    diskusia

Dnes o novom šéfovi Pyramídy


Rozhlasová rada dnes vypočuje deväť kandidátov na post riaditeľa jednej z dvoch verejnoprávnych mediálnych inštitúcií na Slovensku.
 viac    diskusia

Osobnosti * Aktuality * Udalosti


Zomrel sochár a maliar Joseph Jurča, Vynovený kláštor v Skalici, Múzeum v Kremnici rozšírili, V banskobystrickej opere 140 predstavení, Carmen ako muzikál, Odišiel džezmen Clarence Brown
 viac    diskusia


Zlatého leva dostal homo-príbeh


Tajvansko-americký režisér Ang Lí dobyl Benátky. Jeho snímka Brokeback Mountain získala na medzinárodnom filmovom festivale hlavnú cenu Zlatého leva.
 viac    diskusia

Sme svetoví. Aj hrdí?


Bienále ilustrácií Bratislava (BIB) doplávalo na vlnách fantázie a tvorivosti do svojho 20. ročníka. V tradičných priestoroch Domu umenia v centre nášho hlavného mesta je od piatka otvorená výstava Bienále ilustrácií Bratislava (BIB) 2005.
 viac    diskusia

Päťročná Danubiana


Na začiatku, pred jedenástimi rokmi, bol geniálny nápad založiť pri Bratislave Múzeum moderného umenia. Potom sa autor myšlienky Vincent Polakovič prešiel peši od Devína po Čunovo.
 viac    diskusia

Na Slovensku pomaly


„Túlam sa touto krajinou, ktorú zároveň milujem aj nenávidím. Je to krajina plná paradoxov. Naivná, prostá, láskavá, nemilosrdná a krutá, chudobná a bohatá zároveň. Túlam sa ňou a zachytávam všetky jej absurdity, pokiaľ tu ešte sú,“ hovorí fotograf Martin Marenčin o Slovensku.
 viac    diskusia

Historický rímsky voz v Rusovciach


Historický rímsky bojový voz bol novou atrakciou tradičného podujatia Rímske hry, ktoré sa včera popoludní uskutočnili v rusovskej Gerulate.
 viac    diskusia

Legendárny U.Klub sa zmenil na SubClub


Každý rok na začiatku leta sa už niekoľko sezón opakuje tá istá situácia. Legendárny bratislavský klub pod hradnou skalou sa na dva mesiace zatvorí, aby sa v septembri „znovuzrodil“ pod novým menom, s novým majiteľom a z času na čas i s novým programom.
 viac    diskusia

Tichá „parta“, ktorá vôbec nebola tichá


V šesťčlennom zložení vystúpila v piatok večer v bratislavskom klube Babylon česká skupina Buty.
 viac    diskusia

Nadšenie aj sklamanie z nového SND


Novostavba budovy Slovenského národného divadla včera otvorila brány verejnosti. Od rána navštívilo jej priestory už niekoľko stovák ľudí z rôznych miest Slovenska.
 viac    diskusia

Posledná noc so Shakespearom


Wiliam Shakespeare sa v noci zo soboty na nedeľu opäť usadil v banskoštiavnickom Starom zámku. Pod rúškom tmy sa v atraktívnom historickom prostredí už po piatykrát a zároveň na-posledy v tomto roku odvíjali jeho nesmrteľné príbehy.
 viac    diskusia

Výstava o svadbách minulosti vzbudzuje ohlas


 viac    diskusia

Škriatok


Režisér Tomáš Vorel sa slovenskému divákovi naposledy pripomenul snímkou Cesta z města spred piatich rokov. Príjemná komédia, v ktorej ...
 viac  

Druhá šanca


Druhá šanca je príbehom popolušky v mužskom vydaní - boxera Jamesa J. Braddocka, ktorý je svojím pádom na dno a spätným vzletom až do ...
 viac  

Rukojemník


Elitný policajný vyjednávač Jeff Talley sa po tragicky neúspešnej akcii stiahol do ústrania a prijal miesto policajného náčelníka na bohatom ...
 viac  





Najčítanejšie správy
 Rozlúčte sa s nočnou morou: Ako vybrať tú správnu posteľ pre vaše dieťa? 
 Čo je nové vo vede? Močenie cikád a pradávne baktérie zubného kazu 
 Najpočúvanejším slovenským rádiom je Rádio Expres nasledované verejnoprávnym Rádiom Slovensko 
 Dua Lipa oznámila vydanie nového albumu Radical Optimism 


Vyhľadávanie

 Prenájom áut


TV program
TV Markíza
  Kompletný program
  TV tipy


Kurzový lístok

1€= 25,160 CZK

1€= 0,843 GBP

1€= 336,010 HUF

1€= 4,256 PLN

1€= 1,103 USD
  Nastavenie


Horoskop
Baran - 20.3. - 19.4.
Býk - 20.4. - 21.5.
Blíženci - 22.5. - 21.6.
Rak - 22.6 - 22.7.
Lev - 23.7. - 23.8.
Panna - 24.8. - 23.9.
Váhy - 24.9. - 23.10.
Škorpión - 24.10 - 22.11.
Strelec - 23.11. - 22.12.
Kozorožec - 23.12. - 20.1.
Vodnár - 21.1. - 19.2.
Ryby - 20.2. - 19.3.


Výsledky zápasov
  Výsledky zápasov     live - naživo
  Futbal
  Tenis
  Hokej
  Basketbal