Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Gala

22. apríla 2014

Nitra pozýva na výstavu Bonsai Slovakia 2014



Koncom apríla (24.-27.4.2014) sa Nitra premení na mesto plné bonsajov, suiseki a čaju. V poradí 17. ročník Bonsai Slovakia 2014 prinesie zaujímavý program. Každý ...



Zdieľať
bez nazvu BRATISLAVA 22. apríla (WBN/PR) - Koncom apríla (24.-27.4.2014) sa Nitra premení na mesto plné bonsajov, suiseki a čaju. V poradí 17. ročník Bonsai Slovakia 2014 prinesie zaujímavý program. Každý výstavný deň bude patriť inej krajine, ktorá je známa svoju čajovou kultúrou.


Na prvý deň je naplánovaný Deň Číny. Slávnostne otvorenie bude sprevádzané účasťou čínskeho veľvyslanca J.E. Pana Wifanga, ktorý sa zúčastní otváracieho čajového ceremoniálu. Program bude pokračovať prezentáciou WU-SHU SHOW, FENG-SHUI, čínskej maľby, tradičným bojovým umením a ochutnávkami vzácnych čajov.

V piatok sa môžu návštevníci tešiť na Deň Japonska. Slávnostne zahájenie bude sprevádzané prítomnosťou japonského veľvyslanca J.E. Akia Egawu. Netradičný čajový rituál zaháji prezentáciu japonskej kultúry. Návštevníci si prídu na svoje vo forme čajových rituálov, ukážkou prípravy sushi, bojových umení a ďalších sprievodných akcií, ktoré ich budú sprevádzať do neskorých večerných hodín.

Sobotňajší program slávnostne zaháji veľvyslanec Indonézie J.E. Djumantoro Purwokoputro Purbo, MA, ktorý oficiálne otvorí Deň Indonézie. Pre návštevníkov sú pripravené ukážky z prípravy tradičných indonézskych pochúťok, virtuálna cesta krajinou tisíc ostrovov, farbenie látok pomocou špeciálnej techniky Batika za účasti hudby.

Všetci milovníci Vietnamu si prídu na svoje v posledný deň výstavy. Vietnamský čajový ceremoniál za účasti veľvyslanca Vietnamu J.E. Xuanu Luu Nguyena oficiálne otvorí Deň Vietnamu, ktorý prinesie ukážky z tradičnej vietnamskej kuchyne, prezentáciu bonsajov či ochutnávku čajov.

Podrobný program nájdete na http://www.bonsai-slovakia.sk/

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Avril Lavigne má nový videoklip ku skladbe Hello Kitty
<< predchádzajúci článok
OneRepublic potešia fanúšikov, 14. novembra vystúpia v Prahe