Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Šport

02. októbra 2014

MOV neplánuje opätovne otvoriť výberový proces na ZOH 2022



Prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomas Bach vyjadril ľútosť nad stiahnutím kandidatúry Osla na usporiadanie ZOH v roku 2022. Zároveň zdôraznil, že MOV nanovo neotvorí ...



Zdieľať
Foto: TASR
Berlín 2. októbra (TASR) - Prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomas Bach vyjadril ľútosť nad stiahnutím kandidatúry Osla na usporiadanie ZOH v roku 2022. Zároveň zdôraznil, že MOV nanovo neotvorí výberový proces. V hre o organizovanie hier tak zostávajú dvaja uchádzači - Peking a kazašské Almaty.


"Je mi to ľúto kvôli športu a športovcom v Nórsku, že nebudú mať príležitosť osláviť olympijské hry v domácom prostredí," uviedol šéf olympionikov pre agentúru dpa. "Avšak MOV nezmení svoje pravidlá v polovici súťaže."

Oslo pristúpilo k rozhodnutiu o odvolaní kandidatúry, pretože nemá podporu vlády. Predstavitelia vládnucej Konzervatívnej strany na stredajšom zasadnutí zahlasovali proti poskytnutiu finančnej podpory. Už skôr stiahli svoje kandidatúry Štokholm, Ľvov a Krakov, ktorý plánoval spoluorganizovať hry so slovenskou stranou.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Astane hrozí pre opakujúce sa dopingové prípady suspendácia
<< predchádzajúci článok
Hokejová univerziáda zostáva zatiaľ v Granade