Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Z domova

29. mája 2015

Projekt Trenčín Si Ty získal špeciálnu cenu ASB GALA 2015



Primátor mesta Trenčín Richard Rybníček.



Zdieľať
Primátor mesta Trenčín Richard Rybníček. Foto: TASR/Radovan Stoklasa
Trenčín 29. mája (TASR) – Projekt trenčianskej samosprávy Trenčín Si Ty získal vo štvrtok (28.5.) v Bratislave špeciálnu cenu ASB GALA 2015. Prestížne ocenenie odovzdávajú významným osobnostiam slovenskej architektúry, stavebníctva, biznisu a developmentu.


Po prvý raz v deväťročnej histórii udeľovania ocenení ASB sa nominačná komisia rozhodla udeliť popri oceneniach pre osobnosť architektúry a stavebníctva, pre developéra roka a stavebnú firmu roka aj špeciálnu cenu v roku 2015 projektu Trenčín Si Ty.

"Chceme tým vyzdvihnúť výnimočnosť tohto projektu na Slovensku a medzinárodný ohlas, ktorý projekt získal najmä kvalitnou organizáciou, prípravou a priebehom," vyslovil sa Peter Halász, konateľ vydavateľstva JAGA, ktoré podujatie ASB GALA organizuje.  "Ďalej chceme oceniť prínos pre rozvoj mesta Trenčín a jeho obyvateľov a zároveň touto cestou upozorniť odbornú a laickú verejnosť na nevyhnutnosť nastavenia procesov tvorby a rozvoja miest takým príkladným spôsobom, ako je to v prípade trenčianskeho projektu," zdôraznil Halász.

Podľa trenčianskeho primátora Richarda Rybníčka je ocenenie veľkou satisfakciou pre celý tím, ktorý na projekte pracuje už vyše štyri roky a postupne si získal renomé nielen doma, ale aj v zahraničí, čoho dôkazom bol veľký medzinárodný záujem o zrealizovanú urbanistickú súťaž Trenčín - mesto na rieke.

Kvalitnou prípravou strategických plánovacích dokumentov chce podľa neho mesto pripraviť jasné a zrozumiteľné podmienky pre investorov, developérov či architektov, ktorí prejavia záujem vstúpiť so svojimi aktivitami do mesta. "Som presvedčený, že vďaka projektu Trenčín Si Ty sa naše mesto stane v horizonte desiatich až pätnástich rokov tým najkrajším miestom pre život na Slovensku,", uzavrel Rybníček.

Na slávnostnom odovzdávaní cien sa zúčastnil aj prezident SR Andrej Kiska. Vyjadril radosť nad tým, že sa aj napriek často neprajným podmienkam na Slovensku nájde stále dostatok pozitívnych príkladov, u ktorých víťazí slušnosť a zodpovednosť k budúcim generáciám.


Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Verdikt súdu o Váhostave je už aj v Obchodnom vestníku
<< predchádzajúci článok
Nemecko bojuje s rozmnoženými vranami, ktoré už napádajú ľudí