Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Šport

01. septembra 2015

Mestská rada Los Angeles vyjadrila podporu kandidatúre na OH 2024



Olympijské kruhy - jeden zo symbolov olympijských hier (ilustračná foto)



Zdieľať
Olympijské kruhy - jeden zo symbolov olympijských hier (ilustračná foto) Foto: TASR
Los Angeles 1. septembra (TASR) - Mestská rada Los Angeles vyjadrila jednoznačnú podporu kandidatúre na usporiadanie OH 2024. V utorok dala jednomyseľným hlasovaním 15:0 mandát starostovi Ericovi Garcettimu, aby začal konkrétne rokovania s Olympijským výborom USA (USOC). Ten by mal čoskoro oznámiť, že Los Angeles je oficiálnym kandidátom USA na usporiadanie OH 2024.


O usporiadanie najväčšieho športového podujatia sa predtým uchádzal Boston, ale ten napokon odstúpil z boja, pretože kandidatúra sa stretla s nízkou podporou svojich obyvateľov a rezidenti mesta sa v anketách vyjadrovali skôr negatívne v obave, že podujatie výrazne zaťaží rozpočet. Presne naopak zareagovali obyvatelia LA, až 80 percent z nich by olympiádu vo svojom meste opäť privítalo.

Prihlášky uzavrie Medzinárodný olympijský výbor (MOV) 15. septembra. V Los Angeles sa letná olympiáda už konala v rokoch 1932 a 1984, v USA boli OH naposledy v roku 1996 v Atlante. Organizátora oznámi MOV v septembri 2017 na kongrese v peruánskej Lime.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Slovenka Schmiedlová postúpila do 2. kola dvojhry na US Open
<< predchádzajúci článok
Slovan minimálne mesiac bez Valacha, má zlomenú nohu