Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Šport

31. mája 2016

USA varovali občanov pred možnými teroristickými útokmi na EURO 2016



Spojené štáty vydali pre svojich občanov cestovné varovanie, v ktorom sa uvádza, že blížiace sa majstrovstvá Európy vo futbale vo Francúzsku sa môžu stať cieľom útoku ...



Zdieľať
Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Londýn 31. mája (TASR) - Spojené štáty vydali pre svojich občanov cestovné varovanie, v ktorom sa uvádza, že blížiace sa majstrovstvá Európy vo futbale vo Francúzsku sa môžu stať cieľom útoku extrémistov. Informovala o tom dnes stanica BBC s odvolaním sa na americký rezort diplomacie.


"Vysoký počet turistov, ktorí v letných mesiacoch navštívia Európu, bude predstavovať pre teroristov ľahší cieľ," oznámil Washington v cestovnom varovaní. K útokom by podľa neho mohlo dôjsť na obľúbených turistických miestach, v reštauráciách, nákupných strediskách a dopravných uzloch.

Turnaj, ktorý navštívi približne milión zahraničných turistov, sa bude konať od 10. júna do 10. júla v desiatich mestách (Bordeaux, Lens, Lille, Lyon, Marseille, Nice, Paríž, Saint-Denis, Saint-Étienne a Toulouse). Očakáva sa, že 51 zápasov navštívi na štadiónoch 2,5 milióna športových priaznivcov.

Washington v cestovnom varovaní uvádza ako ďalšie možné ciele teroristických útokov aj cyklistické preteky Tour de France.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Švédi zostali oproti pôvodnej nominácii bez zmien
<< predchádzajúci článok
Rumuni idú na EURO s najlepšou defenzívnou vizitkou, no bez Maxima