Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Kultúra

15. júna 2009

Bábková Žilina 2009



17. – 19. júna 2009 sa v Žiline uskutoční prvý ročník slovenského bábkarského festivalu Bábková Žilina.



Zdieľať
Zámerom podujatia je najmä úzke stretnutie slovenských bábkarov. Zúčastnia sa na ňom všetky profesionálne bábkové divadlá zo Slovenska a súbory, ktoré sa venujú bábkovému divadlu.
            Na festivale sa predstavia profesionálne bábkové divadlá z Bratislavy, Košíc, Nitry, Banskej Bystrice a Žiliny. Svoju tvorbu ukážu aj divadlá PIKI, Ludus, KBT, Babadlo, oProti, Commedia a Dezorzovo lútkové divadlo. Priestor dostanú aj študenti VŠMU s absolventskou inscenáciou Zazi v metre.
             Dramaturgia festivalu doplnila program o prezentáciu záznamov úspešných bábkarských inscenácií a dokumentárnych filmov, ktoré sa zaoberajú slovenským bábkovým divadlom a jeho osobnosťami. Okrem toho sa bude v rámci festivalu konať aj valné zhromaždenie bábkarskej organizácie SC UNIMA, ktorá tento rok oslavuje 80. výročie svojho vzniku. Na záver festivalu budú vyhlásené výsledky súťaže pôvodných slovenských dramatických textov pre deti a mládež ARTÚR 2009. BDŽ a Národné osvetové centrum 15. januára  2009 spoločne vyhlásili jej 6. ročník.
            Organizátorom a účastníkom sa na nultom ročníku festivalu podarilo vytvoriť príjemnú a priateľskú atmosféru, na ktorú by chceli nadviazať aj tento rok.

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Kulinárska dračica Nigella Lawson vydáva knihu receptov: Nigella express
<< predchádzajúci článok
Zomrel Francúz, ktorému transplantovali tvár a ruky