Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

Svet filmu





Vyhľadávanie

Pridajte sa
Ste na Facebooku?
Ste na Twitteri?
Pridajte sa.

 Mobilná verzia




ESTA USA
dvd
03. 11. 2010

Jesenné DVD novinky

Jesenné DVD novinkyPrehľadu velí trojica animovaných titulov. Na svoje si však prídu i priaznivci komiksu (Iron Man 2), ženské pokolenie (Sex v meste 2) či milovníci dvojice Greengrass-Damon (Zelená zóna). 



AKO SI VYCVIČIŤ DRAKA Rodičia chlpatej Kung Fu Pandy a zeleného Shreka sa tento raz rozhodli predstaviť dobrodružnú komédiu, ktorá je vo všetkých ohľadoch drsnejšia. Ich najnovšie dobrodružstvo sa odohráva na drsnom Severe, ktorý obývajú ešte drsnejší Vikingovia a spolu s nimi aj draci. Tí sú jednoznačne najdrsnejší. Jediný, kto nie je ani trochu drsný, je hlavný hrdina Štikút. Vikingský teenager nejako nemôže zapadnúť medzi ostatných obyvateľov rodného ostrova Berk, pretože na rozdiel od nich skôr než svaly (ktorých má pomenej), používa hlavu. Asi by sa to dalo prehliadnuť, keby Štikút nebol synom náčelníka osady, Chladnokrva Obrovského. Otec má syna rád, ale bohužiaľ si uvedomuje jeho „nedostatočnosť“. Zvlášť keď sa blíži Štikútovo iniciačné uvedenie medzi dospelých Vikingov, ktoré je možné úspešne absolvovať jediným spôsobom – zabitím draka v súboji. Draci sú totiž na Berku jediným, zato permanentným problémom...
PRÍBEH HRAČIEK 3 Už je to pár rokov, odkedy sa v Andyho detskej izbe stretli kovboj Woody a plastový kozmonaut Buzz Lightyear. Andy vyrástol, chystá sa na vysokú školu a Woody s Buzzom a ostatnými hračkami sa obávajú o svoju budúcnosť. Ostanú spolu? Dostanú ešte šancu urobiť radosť deťom? Šťastným riešením sa zdá byť darovanie hračiek do škôlky, kde ich radostne vítajú miestne hračky – starousadlíci. „Nováčikovia“ sa tešia na deti, ale netušia, čo ich čaká. Ulepené prstíky malých zlomyseľných faganov nie sú jedinou a zďaleka nie najväčšou hrozbou. Hračky sa vrhajú do nového napínavého a veselého dobrodružstva, kde „nemožno veriť nikomu“ a „žiadna hračka nebude ponechaná nepriateľovi“. A čo je dôležité, kde Barbie konečne stretne Kena...
SHREK: ZVONEC A KONIEC Čo nás čaká vo štvrtom diele Shreka? Omnoho drsnejšia Fiona, obtlstlý Kocúr v čižmách a omnoho zmätenejší Oslík. A kráľovstvo Za siedmimi horami hore nohami. Na svedomí to má Shrek, ktorý vypustil do sveta jedno veľmi nerozumné prianie. Shrek totiž na vlastnej koži poznal, aké to je, keď sa žije šťastne až do smrti, a vôbec sa mu to nepáči. A nato naháňačka, pretože mať na starosti tri zelené Shrekčatá je nadzlobria úloha. Niet divu, že vyčerpaný otec na prahu zrútenia začína spomínať na časy, keď žil sám v barine, ľudia sa ho báli a Fiona hnila vo veži pod dračím dohľadom. A kacírsky sa pohráva s myšlienkou, aké by bolo krásne, keby sa zlaté časy aspoň na jeden deň vrátili. Počúvne ho nesympatický škriatok Martinko Klingáč, ktorému neradno veriť, lenže Shrek mu pri vidine jedného dňa staromládeneckej pohody sadne na lep a podpíše veľmi nevýhodnú zmluvu. Sotva v podpise dotiahne husím brkom nožičku na písmene „k“, ocitne sa doma v barine. Lenže rodná hruda zďaleka nevyzerá tak útulne ako kedysi. Shrek sa nechal napáliť.


ZELENÁ ZÓNA Adaptácia knihy „Imperial Life in the Emerald City: Inside Iraq's Green Zone“, bagdadského žurnalistu Washington Postu Rajiva Chandrasekarana, ktorá z veľkej časti vychádza z vlastných zážitkov autora, by nám mala dať náhľad do nedávnej minulosti vojny v Iraku. Konkrétnejšie však do roku 2006, kedy sa americká armáda pokúšala nastoliť vládu v okolí paláca irackého diktátora Saddáma Husajna. Príbeh sa sústreďuje hlavne na dôstojníka Roya Millera (Matt Damon), ktorý pomáha CIA s nájdením zbraní hromadného ničenia v Iraku.
IRON MAN 2 V druhej časti komiksovej adaptácie sa alkoholik, vynálezca a super hrdina Tony Stark bude musieť vyrovnať nielen s tým, že prezradil pravdu o svojom alter egu médiám, ale predovšetkým ho čaká konfrontácia s cynickým konkurentom Justinom Hammerom. Bude sa musieť pobiť so záporákom menom Whiplash, ktorý si až príliš rozumie s elektrinou. Našťastie bude mať pár nečakaných spojencov vrátane ruskej superšpiónky Černej vdovy.
KULIČKY Kuličky sú poviedkový film o tom, ako ženy manipulujú s mužmi. O drobných vydieraniach, o plači, o slzách, o schopnosti obetovať sa pre vysnívaný cieľ, o sexe v službách, o tom ako využiť empatiu. Začína to už v detstve na ihrisku a nekončí ani po smrti. Postupom rokov sa ženský mechanizmus manipulácie rozvíja, formuje, zreje až dospeje k dokonalosti. Jednotlivé príbehy sa odohrávajú na techno párty i na katolíckej fare a završujú sa v spokojnej domácej rutine dvoch starých ľudí, ktorú už nemôže narušiť nič – ani smrť. Poviedky o ženách rôzneho veku a životného štýlu dohromady zložia príbeh celého ľudského života, ktorý bol vďaka manipulácii s druhými prežitý podľa plánu a zároveň z rovnakého dôvodu premárnený


SEX V MESTE 2 Zábava, móda, priateľstvo: Sex v meste 2 prináša všetko a ešte niečo navyše. Carrie (Sarah Jessica Parker), Samantha (Kim Cattrall), Charlotte (Kristin Davis) a Miranda (Cynthia Nixon) sa opäť s chuťou zahryznú do Big Apple. Ich životy a príbehy lások pokračujú v ďalšej časti, ktorá je ako obvykle plná žiarivého lesku. Čo sa stane po tom, ako vyslovíte “Áno”? Život je presne taký, o akom dámy vždy snívali, ale nebol by to Sex v meste, aby im nepriniesol nejaké nečakané prekvapenia… tento raz v podobe čarovného, slnkom zaliateho dobrodružstva, ktoré ich zavedie ďaleko od New Yorku – na jedno z najluxusnejších, najexotickejších a najvzrušujúcejších miest na svete, kde sa večierky nikdy nekončia a každé zákutie skrýva nejaké tajomstvo. Štyrom hrdinkám sa podarí uniknúť práve včas, aby neupadli do klasického stereotypu manželských a materských povinností a nabrali silu im vzdorovať.
ZÁLOŽNÝ PLÁN Po rokoch randenia sa Zoe (Jennifer Lopezová) rozhodne, že čakanie na toho pravého trvá pridlho. Rozhodnutá stať sa matkou vezme veci do svojich rúk a navštívi kliniku pre umelé oplodnenie. V deň zákroku však spozná skvelého chlapa Stana (Alex O’Loughlin). Zoe sa snaží rozvíjať vznikajúci vzťah a zároveň zakryť príznaky raného tehotenstva, čím vzniká množstvo komických situácií, z ktorých je Stan zmätený. Keď nervózna Zoe odhalí skutočné zámery svojho konania, Stan ju prekvapí…
A-TEAM Títo štyria chlapíci bývali vysoko kvalifikovanými a rešpektovanými členmi elitnej armádnej jednotky. Boli obdivovaní pre svoj mimoriadny talent a schopnosť zvládnuť aj tie najťažšie misie, bez toho, aby sa pri tom čo i len trochu zapotili. To však platilo iba dovtedy, než boli nasadení do prísne tajnej misie, ktorá bola pripravená len na to, aby ich dostala za mreže. A tam mali zostať až do konca života... Plukovník John ´Hanibal´ Smith (Liam Neeson), poručík Templeton ´Fešák´ Peck (Bradley Cooper), seržant Bosco ´B.A.´Baracus (Quinton ´Rampage´ Jackson) a kapitán H.M. ´Šialenec´ Murdock (Sharlto Copley) sú vojenským súdom odsúdení a posadení do väzenia s maximálnou ochranou za zločin, ktorý nespáchali. Vojenským veteránom sa ale podarí z väzenia ujsť a ukryť sa v podzemí Los Angeles. Stanú sa z nich vydedenci, štvanci v krajine, ktorú roky ochraňovali a za ktorú bojovali. Stále na úteku pred „spravodlivosťou“ sa z nich stávajú žoldnieri pomáhajúci ľuďom, ktorí si inú pomoc nemôžu dovoliť.

Jesenné DVD novinky

Autor: Michal Šmajda
Zdroj: Kinema