Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Gala

20. októbra 2005

Martin Nikodým sa po ceste do Ázie dokáže živiť hmyzom.



zmizol z obrazoviek, ale báť sa nemusí. Keby aj na chlieb nebolo, Martin Nikodým sa uživí hoci hmyzom.



Zdieľať
ZKobylky už jedol zo zvedavosti. „A nezdali sa mi príliš odporné. Chutili ako slané, chrumkavé čipsy.“ Je vedecky dokázané, že až dve tretiny svetovej populácie si prilepšuje jedálniček konzumáciou rôznych druhov hmyzu. Tieto živočíchy sú proteínovou bombou hlavne v Ázii, kam Martin často cestoval. A čo sa za mladi na cestách naučíš, na staré kolená, keď ťa zatiaľ v TV nechcú, akoby si našiel. „Len sa človek nesmie pozerať, čo je. Stretol som sa raz s upreným pohľadom kobylky, ktorá sa vpila do mojich očí a akosi mi to prestalo na chvíľku chutiť.“ Čudná je naša tretina ľudstva, ktorá dáva prednosť rezňu pred prípravou pakobyliek `a la Stroganov. „Hmyz je súčasťou prírody a dá sa zjesť. My sme si povedali, že je to odporné, a preto to nejeme.“ 
Zatiaľ u nich doma víťazí normálna strava. Na článkonožce by prišlo, keby nebolo čo iné dať do woku. Ázijská mosadzná panvica je Martinov najobľúbenejší spoločník. Všetko v nej varí veľmi rýchlo a na prudkom plameni. „Nakrájam na kúsky kura, hodím na prudko rozpálený olej vo woku. Kura sa zľakne, dostane šok a za jeden a pol minúty je hotové.“ Keďže poznám Martinovu pracovitosť a húževnatosť, verím, že u Nikodýmovcov vždy bude dať čo do woku. A jeho hviezda tak čoskoro nezapadne.


mn


   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Miklovi hrozí za výtržníctvo väzenie
<< predchádzajúci článok
Kohn 19.10.2005