24hod.sk    Radíme

30. januára 2022

Čo najhorší doplnok do kávy. Poškodí nie len pečeň



Zdraviu prospešné vlastnosti tohto obľúbeného nápoja boli vedecky preukázané nejeden krát. Treba si však zapamätať, že pitie kávy v nadmernom množstve a jej konzumácia s nevhodnými prísadami môže poškodiť naše zdravie.



Zdieľať
Čo najhorší doplnok do kávy. Poškodí nie len pečeň

 

Pridanie smotanového prášku do kávy nie je moc dobrý nápad. Tento produkt je napodobeninou skutočnej smotany. Veľmi často obsahuje rastlinný olej a kukuričný sirup. Pitím kávy s touto prísadou dodávate svojmu telu prázdne kalórie a veľké množstvo cukru, kvôli ktorému máte nadváhu a obezitu.

Už dlhú dobu je známe, že nadbytok cukru v strave vedie k rozvoju cukrovky a ďalších vážnych zdravotných problémov. Zapamätajte si, že dať si dve lyžičky cukru do rannej kávy je veľmi nezdravý spôsob, ako začať deň. Zvlásť, keď si k nej dáte svoj obľúbený koláč.

Aspartam je bežne používané umelé sladidlo. Výsledky niektorých vedeckých štúdii potvrdili, že toto sladidlo môže prispieť k rozvoju rakovinových buniek v tele. Alebo môže spôsobovať opakujúce hnačky, ktoré postupne ničia naše črevá.

Najhoršou kombináciou je káva s prídavkom alkoholu. Pravidelné siahanie po tejto zmesi poškodzuje pečeň. Pri súčasnej konzumácii môžu stimulanty narušiť správne fungovanie nervového systému. Naviac, akýkoľvek alkohol v nadmernom množstve má za následok závislosť a postupnú degradáciu všetkých orgánov v ľudskom tele. Na druhej strane sa predávkovanie kofeínom môže prejaviť príliš vysokým krvným tlakom a búšením srdca.

Opatrní by ste mali byť i s kávou podávanou v kaviarňach. Obsahuje rôzne druhy chuťových prísad, ako sú vanilkové, orechové alebo karamelové sirupy. Tieto produkty obsahujú značné množstvo  cukru a umelých farbív a príchutí, ktorým by sme sa mali vyhnúť.


   Tlač    Pošli

Prečítajte si tiež


https://www.24hod.sk/co-najhorsi-doplnok-do-kavy-poskodi-nie-len-pecen-cl766940.html