![]() |
21.4.2021 (Webnoviny.sk) - Pivo a jedlo vytvárajú spoločne dokonalú symbiózu. Ich vzájomná kombinácia ponúka neobmedzené možnosti, ktoré potešia naše zmysly, stačí len poznať umenie párovania piva a jedla. Správny výber a kombinácie chutí sú zárukou nových gastronomických zážitkov a potešení. | Chuťový segment piva | Technika prípravy jedla | Jedlo |
| Sladké a ovocné | Jemná. Surový stav, parenie, fritovanie. |
Sladké a ovocné; Korenisté. Ovocie, dezerty, predjedlá. |
| Ľahké sladové | Veľmi jemná. Surový stav, parenie, varenie Fritovanie |
Ľahké jemné jedlá, Slané a obaľované; Morské plody, vajcia Jemne pikantné. Šaláty, snacky. |
| Sladové horké | Stredne intenzívna. Grilovanie, vyprážanie, pečenie. |
Slané a korenisté Ryba, mäso, Zelenina. |
| Intenzívne horké a chmeľové | Stredne až intenzívna. Grilovanie, vyprážanie, pečenie |
Slané, mastné, korenisté, Mäso zelenina Dezerty s exotickou chuťou ovocia ako mango alebo passion fruit |
| Plné sladové | Intenzívna. Barbecue, grilovanie, pečenie, dusenie. |
Pečené alebo opekané. Komplexné, silné, korenisté. Mäso, ťažké syry s intenzívnou chuťou |
| Pšeničné a korenisté | Stredná až intenzívna, Opekanie, dusenie, barbecue. |
Umami (ázijské jedlá), Bylinky; Hydina, zelenina. |
| Pražené a čokoládové | Intenzívna. Dusenie, vyprážanie, pečenie, dusenie, Grilovanie, barbecue. |
Opekané, zemité, Komplexné. Mäso, Dezerty. |
| ©2005-2025 Denník 24hodin | Webdesign by WEBkomplex.sk |