24hod.sk    Tlačové správy

Slovenská značka TATRA TEA dobyla európske metropoly



Spoločnosť Karloff, ktorá je výrobcom prémiovej značky TATRA TEA má za sebou rušné obdobie. Zúčastnila sa na niekoľkých medzinárodných veľtrhoch a barmanských show, zmenila komunikáciu a ...



Zdieľať
bez nazvu BRATISLAVA 27. novembra (WBN/PR) - Spoločnosť Karloff, ktorá je výrobcom prémiovej značky TATRA TEA má za sebou rušné obdobie. Zúčastnila sa na niekoľkých medzinárodných veľtrhoch a barmanských show, zmenila komunikáciu a nadviazala spoluprácu so slovenskou barmanskou špičkou žijúcou v Londýne, Mariánom Bekom.


Londýn
Horúce júlové dni boli znamením Londýnskej barovej show. ImBibe London je inovatívna a interaktívna jedinečná exhibícia pre každého kto pracuje s drinkami. Je to udalosť jediná svojho druhu, sústreďuje sa na drinky, ktoré sa distribuujú do celého sveta od vína, piva, liehovín, cez cocktaily, čaje, kávy, vodu a produkty z nich vyrobené.

Moskva
September sa niesol v duchu príprav na prestížnu akciu, MOSCOW BAR SHOW. Tá spája barmanskú komunitu naprieč celým Ruskom a CIS regiónov. Združuje skúsenosti od tých najlepších barmanov pod jednou strechou. Spojením stoviek návštevníkov, lahodných chutí alkoholu a profesionálov v obore vzniká expozícia veľkých rozmerov. TATRATEA Team bol samozrejme pri tom a cieľom bolo ukázať, že aj v takej malej krajine akou je Slovensko môže vzniknúť tak jedinečný nápoj akým TATRATEA bezpochyby je.

Berlín
Berlínska barmanská show, ktorá sa koná v starej železničnej stanici, otvorila svoje brány pre takmer dvesto vystavovateľov. TATRATEA tam mal svoje miesto a nebol jediným slovenským reprezentantom, ktorý zožal úspech. Barmanský šaman a evanjelista japonskej kultúry Stan Vadra predviedol svoju prednášku s heslom Ichi-go, Ichi-e – one moment, one encounter. Ide o japonskú filozofiu, ktorá dáva dôraz na pohostinnosť a hlási, že každé stretnutie je jedinečné a nikdy sa nezopakuje, preto sa musíme usilovať o jeho dokonalosť zakaždým.

Zaujímavosťou berlínskej show je novinka, ktorú uviedli tento rok – The Mixology Market. V predvečer prvého dňa mali návštevníci možnosť ochutnať barové kreácie najlepších barmanov v dvadsiatich street baroch. Celé podujatie sa nieslo vo veľmi otvorenej a uvoľnenej atmosfére.

Praha
V neposlednom rade sa začiatkom októbra v pražskej Novomestskej radnici konala barmanská prestížna exhibícia – Prague bar show na ktorej sa zúčastnil aj TATRATEA TEAM spolu s barmanským iluzionistom Mariánom Bekem, ktorý odhalil versatilitu TATRATEA v mixológií. Kto je Marián Beke? Uznávaný odborník , ktorý pôsobí v londýnskom bare Night Jar a svojou nápaditosťou v mixológií dvíha laťku barmanstva. To čo Marián za barovým pultom predvádza sa dá nazvať mágiou. Jeho prednáška, zaplnila celú sálu a organizátori boli nútení predĺžiť čas venovaný TATRATEA mixológií Mariána Beka.

Tradičnou súčasťou Prague Bar Show je Czech bar awards, kde TATRATEA už tradične odovzdáva cenu za najlepší design baru a je partnerom tejto kategórie. Tento rok sa ním stal pražský bar La Bohéme.

TATRATEA zožal veľký úspech a ohlas barovej scény hlási, že chcú viac. Nestačí drinky nalievať, ale je nevyhnutné cítiť to srdcom. Dôraz sa kladie na chuť, originalitu, netradičnosť, nápaditý spôsob podávania a cieľom je vytvoriť hosťovi komplexný zážitok, nielen chuťový ale aj vizuálny. A o to sa snaží aj Marián Beke, ktorý spolu s TATRATEA teamom vytvorili nové, v našich končinách nevídané cocktail menu. Podľa Mariánových slov, je TATRA TEA produktom, ktorý prináša ľuďom novú chuť a sú ochotní s ňou experimentovať: "Najčastejšou otázkou publika na každej spomínanej výstave po ochutnávke bolo ako TATRATEA použiť v nápoji. Je to veľmi pozitívne a veľmi nás to teší. TATRATEA je produkt s budúcnosťou, ktorá závisí na momentálnej náuke a o svete. Preto sme tento rok spolupracovali na dosiahnutí výsledného cocktail menu, ktoré zahrnuje 3 drinky z každej príchute TATRATEA. Prvý komplexný drink je zameraný viac na bary ,hotely a reštaurácie. Druhý je nenáročný na prípravu, kde si ľudia môžu pripraviť zaujímavý drink doma a posledný odráža tradíciu akou bol Tatranský čaj konzumovaný vždy a to jeho horúcu verziu."

33 drinkov, 11 TATRATEA, nové kombinácie chutí, kreatívny vizuál, pohladenie pre dušu a telo, ktoré otvára tvorivosť nadšencov tohto unikátneho nápoja . Celé cocktail menu nájdete na www.tatratea.com. Ako ukážku prinášame horúcu verziu citrusovej 32-ky, ktorá nevyžaduje náročnú prípravu. Je to ľahká verzia bylinkového čaju, pri ktorej sa budete cítiť, akoby ste stáli na vrchole hory a inhalovali všetky arómy v ňom zakomponované.

Ingrediencie:
40 ml TATRATEA® 32% CITRUS
čaj z medovky, materinej dúšky a železníka lekárskeho
20 ml hroznového cukru
1/2 čerstvého vyšťaveného citrónu
štipka soli

Príprava
Zalejeme čajom z medovky, železníka a materinej dúšky. Horúci nápoj podávame v šálke.

Chuť
Úžasný ľahký bylinný horúci nápoj, s ktorým budete mať pocit, že stojíte na horskom štíte a vdychujete všetky neuveriteľné arómy, ktoré toto prostredie ponúka.

   Tlač    Pošli

Prečítajte si tiež


https://www.24hod.sk/slovenska-znacka-tatra-tea-dobyla-europske-metropoly-cl322758.html