19. marca 2017
Ilustračná fotografia. Foto: TASR/AP Photo Bratislava 19. marca (TASR) – V prvý jarný deň budú môcť návštevníci viacerých reštaurácií na Slovensku ochutnať francúzsku kuchyňu. V utorok (21. 3.) večer pripravia ich kuchári špeciálne večerné menu, ktoré nie je k dispozícii každý deň.
Celosvetové podujatie s názvom Gout de France 2017 organizuje francúzske ministerstvo zahraničných vecí pri príležitosti Mesiaca frankofónie. Z celkového počtu 2000 reštaurácií na celom svete vybrala medzinárodná komisia šéfkuchárov tento rok aj 15 slovenských stravovacích zariadení.
„
Šéfkuchári na celom svete v tento večer pripravia svojim hosťom výnimočné večerné menu, ktorým podčiarknu renomé francúzskej kuchyne, jej inovatívne prvky a hodnoty, ktoré vyznáva: radosť, spoločné stolovanie, zachovanie zásad zdravého stravovania, moderné trendy a ochranu planéty,“ vysvetlila Bronislava Sinčaková z tlačového odboru Francúzskeho veľvyslanectva na Slovensku.
Do tretieho ročníku podujatia sa zapoja reštaurácie v Bratislave, Piešťanoch, Trenčíne, Nitre, Mojmírovciach, Banskej Štiavnici, Kremnici, Starej Lesnej, Kežmarku a špeciálne večerné menu budú mať možnosť ochutnať aj obyvatelia Popradu a Košíc. Viaceré z nich si podľa Sinčakovej pre hostí pripravili zaujímavý sprievodný program, prípadne venujú päť percent z predaja zvolenej neziskovej organizácii.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR