|  | 
| Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
|  | ||||||
|  Piatok  31.10.2025 | Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky | 
|  | ||||||
|  Meniny má Aurélia | Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino | 
|  Úvodná strana |  Včera  Archív správ  Nastavenia |  |  Kontakt |  Inzercia | 
|  | 
29. septembra 2014
Bestseller Sushi v dushi bude mať podľa jeho autorky pokračovanie
Kniha Sushi v dushi
Zdieľať
 Kniha Sushi v dushi Foto: TASR/Ján Siman
Kniha Sushi v dushi Foto: TASR/Ján SimanSpisovateľka Denisa Ogino prežila v Japonsku desať rokov. Rodáčka z Handlovej, ktorej korene siahajú aj na Gemer, žije v súčasnosti v obci Konská v okrese Žilina. Pred časom pracovala ako tanečnica v banskobystrickom podniku. Tam dostala ponuku na prácu v Japonsku. Ako klubová tanečnica sa tam zoznámila s budúcim manželom Shigem. "Niekedy sa musíte stať Japonkou, aby vás konečne muž miloval. V Japonsku je veľmi zvláštny intímny život. Rande na európsky spôsob vôbec nepoznajú a manželstvo uzatvárajú telefonicky. Svojho muža som mala veľmi rada. On mi spočiatku lásku naozaj opätoval. Neskôr sa to však zhoršilo a na dva mesiace som sa vrátila na Slovensko. V Japonsku pritom žena vôbec nemôže oponovať mužovi. Zatelefonoval mi, že si neželá, aby som sa ja ani náš syn vrátili," povedala Ogino.
 Na snímke Denisa Ogino (vľavo) počas besedy s Tatianou Krškovou (vpravo) z kníhkupectva KnihArt v Revúcej Foto: TASR/Ján Siman
Na snímke Denisa Ogino (vľavo) počas besedy s Tatianou Krškovou (vpravo) z kníhkupectva KnihArt v Revúcej Foto: TASR/Ján SimanNapriek životným problémom je Japonsko pre Denisu Ogino krajinou, ktorú má veľmi rada. "Mám veľmi rada ich kuchyňu. Musím povedať, že ja som mala ryžu veľmi rada od malička a hoci som Slovenka, dodnes mi nechutia bryndzové halušky. Asi preto ma to tam tak ťahalo. Keď som však prvý raz jedla sushi a chcela som cítiť skutočnú chuť tohto jedla, musela som sa opiť. Až po pol litri piva som dokázala vnímať chuť ostrého wasabi, sójovej omáčky či surových rýb. Bežná japonská kuchyňa však nie je len o tom. Aj oni konzumujú zemiaky a ich bežné jedlá si naozaj môžeme pripraviť a vychutnať si ich aj u nás na Slovensku," dodala Ogino.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR


 Regióny
 Regióny


 Mobilná verzia
 Mobilná verzia 
  
 

