![]() |
| Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
|
Štvrtok 4.12.2025
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
|
Meniny má Barbora
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
|
|
|
|
|
|
|
|
Fašiangové menu Grand Restaurant je inšpirované tatranskými tradíciami
Fašiangy sú vo Vysokých Tatrách časom, kedy zima stále prináša chladné dni a dáva nám možnosť zalyžovať si na zasnežených svahoch či ...
Zdieľať
Grand Restaurant Foto: Grand Hoteli Kempinski High Tatras„V novom menu som využil naše slovenské suroviny, ktoré sú typické pre chladnú zimu. Chuťovkami sú napríklad hovädzí špik sous vide či pečený chrbát z daniela z Malých Karpát,“ hovorí Tomáš Tejbus. Okrem týchto delikates nájdete v menu aj kačacie prsia na červenej kapuste, ale aj ľahšie jedlá z rýb – zubáč s riečnymi rakmi a pstruh lososový na šafranovej krupici so zeleninou.
Šéfkuchár Grand Hotela Kempinski vo Vysokých Tatrách Tomáš Tejbus Foto: Grand Hotel Kempinski„Do menu som pridal aj trochu tradície a spomienok z nášho detstva u starých rodičov, takže si vychutnáte kačací vývar s oškvarkovými knedličkami, tradičné tatranské tvarohové pirohy či zemiakové džadky. Tie sú pripravované na slano so slaninkou a sú špeciálne parfumované čiernou hľuzovkou,“ hovorí o špecialitách Tomáš Tejbus. Hľuzovku využil ako prísadu aj k hovädziemu špiku, ale na svoje si prídu aj tí, čo obľubujú ľahké jedlá, lebo je prísadou aj ku quinoa rizotu.
Tomáš Tejbus prezradil, že suroviny odoberá od slovenských pestovateľov a farmárov, aj keď sa nájde výnimka. „Zeleninu a bylinky dovážame z Beladíc a kačacie mäso z farmy v Topoľnici. Špecialitou v tomto menu je čierna hľuzovka, ktorá pochádza z Talianska,” hovorí na záver.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
