Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Z domova

11. februára 2019

Hygienici poskytujú zistenia z kontrol mäsa na došetrenie potravinárom



Ilustračná snímka.



Zdieľať
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP
Bratislava 11. februára (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR poskytuje na došetrenie Štátnej veterinárnej a potravinovej správe (ŠVPS) SR zistenia regionálnych úradov verejného zdravotníctva (RÚVZ) z cielených kontrol zameraných na pôvod hovädzieho mäsa. Kontroly hygienikov ukázali, že medzi hláseným poľským mäsom bolo na základe skontrolovanej dokumentácie aj mäso slovenského pôvodu.


"Výsledky z kontrol hygienikov v oblasti pôvodu dodaného hovädzieho mäsa zasielame ŠVPS SR na ďalšie došetrenie a zistenie pôvodu a vysledovateľnosti mäsa v celom potravinovom reťazci v Slovenskej republike," povedal hlavný hygienik SR Ján Mikas.

Úrad verejného zdravotníctva SR eviduje od 29. januára do 7. februára celkovo 31 zariadení spoločného stravovania, do ktorých mala byť dodaná poľská hovädzina z problémového bitúnka. Z výsledkov kontrol hygienikov vyplynulo, že poľské hovädzie mäso bolo dodané do 15 zariadení spoločného stravovania.

Po konzumácii neboli hlásené žiadne zdravotné komplikácie. V prípade školských a predškolských stravovacích zariadení sa potvrdilo dodanie slovenského mäsa do štyroch zariadení. Pri kontrolách 12 zariadení spoločného stravovania, z toho v troch prípadoch ide o školské a predškolské stravovacie zariadenia, sa nepodarilo z dodacích listov a iných relevantných dokumentov zistiť, z ktorého bitúnku poľské mäso pochádza.

Odborní pracovníci RÚVZ v SR aj naďalej pokračujú vo výkone plánovaných kontrol v zariadeniach spoločného stravovania.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Podľa JPMorgan môže talianska ekonomika tento rok klesnúť o 0,3 %
<< predchádzajúci článok
Mestská polícia prichytila 13 ľudí, ktorí pili alkohol na verejnosti

Hygienici poskytujú zistenia z kontrol mäsa na došetrenie potravinárom - diskusné fórum čitateľov