Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

Svet filmu





Vyhľadávanie

Pridajte sa
Ste na Facebooku?
Ste na Twitteri?
Pridajte sa.

 Mobilná verzia




ESTA USA
dvd
11. 11. 2009

DVD novinky

DVD novinkyVeľkofilm Juraja Jakubiska konečne uzrel svetlo sveta aj na lisovanom médiu, ktoré je prísľubom veľkého zážitku. Čítajte ďalej...



BATHORY (2 DVD) Nový pohľad na najväčšiu vrahyňu v dejinách ľudstva – Alžbetu Báthoryovú, očami režiséra Juraja Jakubiska. František Nádašdy (Vincent Regan) bojuje vo vojnách s Turkami. Jeho žena, krásna Alžbeta Báthoryová (Anna Friel) zatiaľ dohliada na správu majetku a výchovu svojich detí. Jej manžel jej jedného dňa posiela darček v podobne talianskeho maliara Merisiho Caravaggia (Hans Matheson), ktorý zostane na dvore Bathoryovcov niekoľko rokov. Medzi ním a osamelou ženou vzniká zvláštne puto. V tej dobe sa nad hlavou Alžbety začínajú sťahovať zlovestné mračná, ktoré ešte viac potemnia po smrti jej manžela. Vplyvná a bohatá žena musí čeliť nepriateľom, ktorí sú schopní všetkého i vlastným vnútorným démonom. Zvesti o šialenej vládkyni, ktorá sa v snahe zastaviť starnutie kúpe v krvi nevinných panien, sa začínajú siliť. Veľkofilm Bathory, ktorý videlo v našich a českých kinách viac než 1 300 000 divákov sľubuje na DVD kvalitný zážitok doplnený nadštandardnou bonusovou výbavou (film o filme, vystrihnuté scény, fotogaléria, videoklip Môj Bože a veľa iných).
STAR TREK 11 Film je príbehom mladej posádky na palube hviezdnej lode U.S.S. Enterprise, ktorá sa vydáva na svoju prvú výpravu. Nováčikovia musia nájsť spôsob, ako zastaviť odpadlíka, ktorého pomstychtivosť ohrozuje ľudstvo. Osud Galaxie spočíva v rukách dvojice úhlavných nepriateľov – Jamesa T. Kirka, vidieckeho chlapca a milovníka života na hrane, a Spocka, vychovaného logicky a bez emócií. Divoký inštinkt sa tak stretne s chladným rozumom, ale iba ich spojenie môže posádku ochrániť pred nebezpečenstvom, ktoré predstavuje zločinec Nero.
KORALÍNA A SVET ZA TAJNÝMI DVERAMI Coraline Jones je 11-ročné dievča. Je divoká, zvedavá, a je dobrodružný typ. Spolu s rodičmi sa práve presťahovali do nového mesta. Chýbajú jej priatelia a rodičia sa viac venujú práci, ako jej a tak Coraline skúša nájsť nejaké vzrušenie v novom prostredí. Po preskúmaní celého okolia nachádza tajné dvere priamo vo svojej izbe. Cez hrôzostrašný a úzky priechod objavuje alternatívnu verziu vlastného života a existencie. Na povrchu je táto paralelná realita podobná jej skutočnému životu... ale omnoho lepšiemu. Dospelí sú milší a majú na ňu čas. Už si začína myslieť, že tento druhý svet by mohlo byť to pravé miesto, kam patrí. Ale opak je pravdou a Coraline musí vynaložiť veľkú silu a statočnosť, aby sa dostala späť domov, do skutočného sveta.


DOBA ĽADOVÁ 3 Nová „doba ľadová“ zavedie hlavných hrdinov i divákov do ohromného podzemného sveta dinosaurov. Je to farebná krajina plná bujnej vegetácie, ktorá je ostrým protipólom mrazivého prostredia z prvých dvoch „dôb ľadových“. Je to krajina nebezpečenstva, ohromných tvorov, rastlín, pojedajúcich mamuty, krajina plná tajomných miest. Večný smoliar, prehistorický krysoveveričiak Scrat má pred sebou osudové stretnutie s krysoveveričkou Scratte. Mamuty Manny a Ellie očakávajú prvý prírastok do rodiny. Leňochod Sid sa zase dostane do problémov po tom, ako si založí vlastnú rodinu s nájdenými dinosaurími vajíčkami. Šabľozubý tiger Diego rieši dilemu, či sa z neho po boku kamarátov nestáva príliš veľký „mäkkýš“. Naviac, keď sa objavia dinosaury, Manny prestáva byť „kráľom džungle“. A všetci sa tiež zoznámia s jednookým lasičiakom Buckom, ktorý neúnavne loví dinosaurov.
PREDČÍTAČ Príbeh filmu Predčítač začína v povojnovom Nemecku. Teenagerovi Michaelovi Bergovi sa urobí zle a domov mu pomôže neznáma tridsiatnička Hanna. Michael sa uzdraví a Hannu nájde, aby jej poďakoval. Rýchlo medzi nimi vznikne vášnivý, ale utajený vzťah. Michael zistí, že Hanna má rada, keď jej niekto predčíta knihy. Aj cez intenzitu vzájomných citov ale Hanna jedného dňa záhadne zmizne. O osem rokov neskôr sa Michael ako študent práva, ktorý prihliada súdom s vojnovými zločincami, s Hannou znovu s úžasom stretne - stretne ju na lavici obžalovaných. Keď sa dozvie o jej minulosti, odhaluje tajomstvo, ktoré celkom zmení ich životy. Dráma režiséra Stephena Daldryho (Hodiny, Billy Elliot). V hlavných úlohách oscarová Kate Winslet a Ralph Fiennes.
BAADER MEINHOF KOMPLEX Film nominovaný na Oscara spracováva príbeh nemeckej, prevažne študentskej teroristickej organizácie RAF (Frakcia Červenej armády), ktorá vznikla ako reakcia na brutálny policajný zásah pri demonštrácii v roku 1967. Protesty študentov, väčšinou proti vojne vo Vietname alebo v prípade vyššie spomínanej demonštrácie proti situácii v Iráne, boli políciou tvrdo potlačené. 2. júna 1967 bol pri demonštrácii proti režime v Iráne políciou zastrelený jeden študent. RAF vznikla až v roku 1970 a medzi jej vedúce osobnosti patrili novinárka Ulrike Meinhofová, Andreas Baader so svojou priateľkou Gudrun Enssliovou, či Horst Söhnlein.


BRUNO Nerád hovorím sám o sebe und aj tak už asi všetci viete, že ich bin najväčšia rakúska gay celebrita od Arnolda Schwarzenegera. Also, aspoň pár slov: Narodil som sa v Klagenfurt v Rakúsku na počiatku 80. rokov. Teraz mi je 19. Ich bin Kozoh a dokážem nekakať šesť dní za sebou – osem keď som zamilovaný. Also dokážem hladko vstupovať do vody, obdržať masáž a vyprázdniť žalúdok akýmkoľvek koncom. Nemusíte veriť, ale Bruno nikdy nebol profi model. Túžim po živote, aký majú všetci normálni Rakúšania: Postaviť dom, pod ním pivnicu a v ňom vychovať rodinu.
PIANISTA (FILMX) Wladyslaw Szpliman, famózny pianista a interpret Chopinových skladieb, má dvadsaťosem rokov, keď nemecké vojská prichádzajú do Varšavy. Ako Žid je prinútený v okamihu zmeniť svoj život. Aby rodina prežila, predávajú postupne obrazy, nábytok a nakoniec aj drahocenné piano. Poslednou ranou je rozhodnutie o tom, že všetci Židia budú umiestnení do miesta obohnaného vysokým múrom, ktoré vstúpi do dejín ako Varšavské geto...
LA BOHÉME (FILMX) Láska básnika Rudolfa (Rolando Villazón) k nežnej Mimi (Anna Netrebko) mohla vydržať večne, nebyť neprajného osudu. Ich dojemný príbeh osviežuje paralelné línie o priateľstve štyroch mladých umelcov, ktorí hoci sú chudobní, život na Montmartre vedú bohatí. Zmenené dejové peripetie boli ideálnym námetom pre operu La Bohéme, ktorá sa na doskách turínskeho divadla Regio objavila prvýkrát 1. februára 1896 a dodnes slávi úspechy po celom svete. Librety pre legendárneho Giacoma Pucciniho vtedy napísala autorská dvojica opernhoj verismu, Luigi Illica a Giuseppe Giacosa. Spolu táto trojica urobila aj Toscu alebo Madam Butterfly.

DVD novinky

Autor: Michal Šmajda
Zdroj: Kinema