Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

Svet filmu





Vyhľadávanie

Pridajte sa
Ste na Facebooku?
Ste na Twitteri?
Pridajte sa.

 Mobilná verzia




ESTA USA
dvd
14. 04. 2010

Lákavé DVD novinky

Lákavé DVD novinkyDátum vydania 3 oscarového Avatara na DVD sa blíži a okrem toho tu na cenovo prijateľných nosičoch máme lahôdky ako Hlad, Prísľuby z východu či Hodina vlkov.

NAJLEPŠÍ NÁKUP DVD U NÁŠHO PARTNERA MARTINUS.SK


AVATAR Avatar otvára pred nami neuveriteľný svet za hranicami našej fantázie, svet stretu dvoch úplne odlišných civilizácií. Novoobjavená vzdialená planéta Pandora je mierumilovné miesto, s obyvateľmi - Na´vi, žijúcimi v súlade s prekrásnou vegetáciou planéty. Posádka vyslaná zo Zeme objaví pri svojej prieskumnej misii na Pandore veľmi cenný minerál, ktorý by mal na Zemi nevyčísliteľnú hodnotu. Pobyt pre človeka je však na Pandore možný až po vytvorení jeho genetického dvojníka, hybridu Avatara, ktorý môže byť ovládaný psychikou oddelenou od ľudského tela a fyzicky zodpovedá pôvodnému obyvateľstvu Pandory, ktoré má fluorescentnú modrú kožu a dosahuje 3m výšky. Na túto náročnú misiu je medzi inými vybraný aj Jake Sully (Sam Worthington), bývalý námorník, ktorý bol pri jednej z predošlých misií od pása dole paralyzovaný. A práve šanca znovu chodiť Jakea presvedčila, aby sa do programu Avatar prihlásil.
HLAD Väznica Maze v severnom Írsku, rok 1981. Situácia medzi odsúdenými z radov írskej republikánskej armády (IRA) a dozorcami sa začína vymykať kontrole. Ponižujúce a čím ďalej tým viac brutálnejšie praktiky dozorcov naopak utvrdzujú väzňov v ich odhodlaní k odporu. Bobby Sands (1954-1981), vodca väzňov, dáva pokyn najprv k odmietaniu akejkoľvek hygieny. Ale keď je táto „provokácia “ potlačená policajnými ťažkoodencami, vyhlási generálnu hladovku. Takmer sedemtýždňová hladovka sa zapísala do krvavých dejín britsko-írskych vzťahov a rozdelila spoločnosť na tých, ktorí v írskych väzňoch videli obyčajných teroristov, a na tých, pre ktorých sa stali novodobými mučeníkmi. Režisér Steve McQueen vo svojom debute originálne spája vizuálnu stránku so zaujímavým zvukovým designom.
PRÍSĽUBY Z VÝCHODU Záhadný, charizmatický a nemilosrdný Nikolaj pochádza z Ruska a pracuje v Londýne ako šofér pre nechválne známu zločineckú rodinu. Tá je súčasťou ruského kriminálneho bratstva, známeho ako Vory v zakone. Hlavou klanu je starý pán Semion, majiteľ luxusnej ruskej reštaurácie Trans-Siberian, ktorý svojím distingvovaným šarmom dokonale maskuje chladnú a brutálnu povahu. Pokoj a prosperitu rodiny ohrozuje svojím nevypočítateľným správaním Semionov výbušný syn a zabijak Kiril. Medzitým v severolondýnskej nemocnici sa pôrodná asistentka Anna Chytrova stáva svedkom tragickej udalosti, keď neznáma mladá dievčina zomiera pri pôrode. Ostáva po nej len denník písaný po rusky... 


PROTEKTOR Rozhlasový reportér Emil a herečka Hana sú manželia. Píše sa rok 1938, Hana zažíva konjunktúru, hrá v divadle i vo filme. Emil žiarli. Začiatok vojny a nemecká okupácia obrátia ich existenciu hore nohami. Hana je nečakane konfrontovaná so svojim židovským pôvodom, z výšin nádejne rozbehnutej kariéry padá na dno spoločenského rebríčka. Emil získava paradoxnú príležitosť znovu ovládnuť Hanin život. V záujme jej ochrany cez „rasovo zmiešané manželstvo“ sa dá napriek svojmu presvedčeniu k dispozícii nemeckej propagande. Zmluva s diablom si vyberá svoju daň. Emilova integrita sa rúti, láska k Hane sa mení v cynické „protektorstvo“. Osud však na neho nachystá pascu. Na úteku od milenky v tiesni ukradne cudzí bicykel a šliapne do pedálov. Ale z rozhlasu už drnčí poplašná spáva: V Prahe bol spáchaný atentát na zastupujúceho ríšskeho protektora Heydricha, jeden z páchateľov ušiel z miesta činu na dámskom bicykli… Osudný kontakt so zdanlivo banálnym predmetom odštartuje zbesilú jazdu, v cieli ktorej získa Emil späť stratenú sebaúctu…
ROZORVANÉ OBJATIA Pred štrnástimi rokmi sa jeden muž stal obeťou vážnej autonehody, pri ktorej stratil nielen zrak, ale aj ženu svojho života, Lenu. Tento muž má dve mená. Prvé je Harry Caine - pseudonym, ktorý používa pre literárnu tvorbu. Druhé je Mateo Blanco - jeho skutočné meno, ktorým sa podpisuje pod filmy, ktoré natáča. Po nehode sa Mateo stáva Harrym. Vzhľadom k tomu, že už nemôže režírovať filmy, nechá Matea umrieť so ženou, ktorú miloval.
ZOMBIELAND Bláznivá hororová komédia sa zameriava na dvoch mužov, ktorí našli spôsob ako prežiť vo svete ovládaným zombíkmi. Columbus (Jesse Eisenberg) je veľký slaboch – ale keď sa bojíte toho, že môžete byť zjedený zombíkmi, váš strach vám pomôže prežiť. Tallahassee (Woody Harelson) je zloduch, ktorý si vraždenie zombíkov priam užíva a jeho jediným cieľom je dostať každého živého zombíka na zem. Po tom ako Columbus a Tallahassee spoja svoje sily s Wichitou (Emma Stone) a Little Rock (Abigail Breslin), ktoré tiež našli jedinečný spôsob ako prežiť útoky zombíkov, budú všetci musieť čeliť veľkému rozhodnutiu. Spoliehať jeden na druhého alebo podľahnúť zombíkom.


2012 S.E. (2 DVD) Pred mnohými storočiami nám po sebe Mayovia zanechali svoj kalendár s jasným/presným dátumom, kedy končí a s popisom toho, čo sa odohrá. Do dnešných dní rovnakú vec objavili astrológovia, numerológovia odhalili vzory, ktoré ju predpovedajú, geológovia mienia, že už k nej malo dávno dôjsť a dokonca ani vládni vedci nie sú schopní zamlčať katastrofu biblických rozmerov, ktorá na našu planétu čaká v roku 2012. Proroctvo, na počiatku ktorého stáli práve Mayovia, je teraz podrobne zaznamenané, prediskutované, rozobrané a preskúmané. V roku 2012 zistíme pravdu - varovaní sme boli. Najnovší katastrofický filmový počin Rolanda Emmericha.
HODINA VLKOV Vrcholné dielo "halucinačnej kinematografie" zachytáva psychopatické vidiny maliara Johana (Max von Sydow) a jeho ženy Almy (Liv Ullmann), ktoré ich prenasledujú na osamelom ostrove a vedú k Johanovmu záhadnému zmiznutiu... Hodina vlkov - čas tesne pred svitaním - najťažšia hodina v ľudskej existencii, v ktorej umiera väčšina ľudí a rodí sa väčšina detí. V spánku prináša zlé sny a v bdení strach. Démoni, zrodení z halucinatívnych nocí, sa prevteľujú do ľudských postáv, ktoré nie sú snom, ale realitou pre chorého Johana i Elmu, ktorá ho tak miluje, že myslí, cíti a vníma ako on.
SLNEČNÝ SVIT (FILMX) Film nás postupne sprevádza tromi generáciami maďarských Židov, vedľa ktorých sa akoby v "kocke" odkrýva zložitá a rozporuplná história Európy dvadsiateho storočia. Hlavnými hrdinami strhujúceho príbehu sú členovia rodiny Sonnenschein-Sorso, ktorých nejakým spôsobom poznamenajú tri politické režimy: Rakúsko-uhorská monarchia a krátka demokracia, doba nacizmu a obdobia povojnového komunizmu. Osudy sudcu Ignatza Sonnenscheina, jeho syna - olympijského majstra v šerme Adama Sorsa a neskôr vnuka Ivana Sorsa pritom ovplyvňuje ich politická a náboženská príslušnosť, ale aj milostné vášne a vzťahy ...

Lákavé DVD novinky

Autor: Michal Šmajda
Zdroj: Kinema