Program vinobrania obohatila výstava vín, dobové prešovanie hrozna a najmä medzinárodná súťaž vo varení fazuľovej polievky. Najchutnejšiu „fyzuľačku“ navarilo družstvo SKUS Čmelik reprezentujúce Srbsko a Čiernu Horu. Zopakovalo si tak minuloročné prvenstvo. Fazuľovica niekoľko hodín vrela v 19 kotloch a celá Potočná ulica v Pezinku vábivo voňala. Stovky návštevníkov ochutnali polievku aj od maďarských, bulharských, českých a viacerých slovenských kuchárskych kolektívov. Niektoré nechceli prezradiť svoje recepty. Výnimkou bol veselý Spolok priateľov pečeného prasaťa, ktorý odporúča dať do kotla „grynafsku fyzulu, studnyčnú vodu, zelenynu z Jankynej záhrady, babkyne slýže, nejaké udené a zásmašku“. (TASR, Pezinok)