![]() |
| Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
|
Piatok 7.11.2025
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
|
Meniny má René
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
|
|
|
|
|
|
|
|
07. februára 2015
RTVS predstaví špeciality z kuchýň celého Slovenska
Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) začne v utorok 10. februára ...
Zdieľať
V programe budú vystupovať gazdinky, kuchárky, kuchári, ale aj majitelia reštaurácií a ich zamestnanci z rôznych regiónov Slovenska. BRATISLAVA 7. februára (WEBNOVINY) - Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) začne v utorok 10. februára na Jednotke vysielať novú kulinársku šou s názvom Slovensko chutí. Na obrazovky ju uvedú o 21:30, teda hneď po zábavnej šou Nikto nie je dokonalý (2012). Reláciu režíruje Rado Štefanov, ktorý sa podieľal aj na projektoch Milujem Slovensko (2013) či NAJ dedinka Slovenska (2014).V programe budú vystupovať gazdinky, kuchárky, kuchári, ale aj majitelia reštaurácií a ich zamestnanci z rôznych regiónov Slovenska. Šou budú sprevádzať Silvia Pilková, autorka šiestich kníh tradičných receptov Poklady slovenskej kuchyne (2012 - 2014), a Michal Šiška, šéfkuchár, ktorý varil u Jamieho Olivera, a napokon začal v Pezinku prevádzkovať svoju vlastnú reštauráciu.
Video: RTVS ukáže tradičné slovenské jedlá v netradičnej podobe
Moderátori budú putovať po Slovensku a zisťovať, aké jedlá v jednotlivých regiónoch považujú za dedičstvo kuchyne starých mám. Nechajú sa inšpirovať receptami, ktoré im posielajú ľudia z celého Slovenska. Navštívia domácnosti, kde im hlava rodiny uvarí jedlo, ktoré v danom regióne považujú za tradičné. Vysvetlí a ukáže nielen postup jeho prípravy, ale prezradí aj príbeh, ktorý sa za týmto pokrmom skrýva, a prečo sa práve toto jedlo v danej oblasti varievalo a stále varí.
Štáb sa následne vyberie do jednej z reštaurácií v okolí, aby zistil, či by si toto tradičné jedlo v ľahšej a zmodernizovanej podobe nenašlo svoje miesto na jedálnom lístku. Dvojica nakoniec v reštaurácii navarí vlastnú verziu tradičného receptu. Diváci a diváčky sa tak v každej časti zoznámia s dvoma receptami - s tradičným jedlom a s jeho odľahčenou verziou.
