![]() |
| Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
|
Štvrtok 4.12.2025
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
|
Meniny má Barbora
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
|
|
|
|
|
|
|
|
12. októbra 2011
Skanzen vo Vychylovke bude rozvoniavať zabíjačkou
Skanzen v kysuckej Vychylovke bude v nedeľu rozvoniavať zabíjačkovými špecialitami. Kysucké múzeum prichystalo podujatie Kuchyňa starých materí, na tradičných dobových peciach budú pripravovať ...
Zdieľať
ČADCA 12. októbra (WEBNOVINY) – Skanzen v kysuckej Vychylovke bude v nedeľu rozvoniavať zabíjačkovými špecialitami. Kysucké múzeum prichystalo podujatie Kuchyňa starých materí, na tradičných dobových peciach budú pripravovať škvarky, pečené jaternice, tlačenku či zabíjačkovú kapustnicu. „Mäso bolo v minulosti zriedkavou súčasťou jedálneho lístka. Jedlo sa predovšetkým na sviatky a pri významných udalostiach v živote rodiny, akými bola svadba či krstiny. Prasce chovali v Kysuckom regióne takmer na každom gazdovstve. Keď už malo nad sto kíl, gazda stanovil deň zabíjačky,“ povedala Darina Hnidková z Kysuckého múzea v Čadci.
