Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Z domova

21. januára 2011

V nemeckom bravčovom mäse sa prítomnosť dioxínu nepotvrdila



Druhá kontrola na dioxín v bravčovom mäse, ktorú avizovalo začiatkom týždňa ministerstvo pôdohospodárstva, dopadla dobre. Nebezpečné látky v nich nezistili. ...



Zdieľať
prasa Foto: SITA/APBRATISLAVA 21. januára (WEBNOVINY) - Druhá kontrola na dioxín v bravčovom mäse, ktorú avizovalo začiatkom týždňa ministerstvo pôdohospodárstva, dopadla dobre.


Nebezpečné látky v nich nezistili. "Analýzy všetky vzorky vyhodnotili ako negatívne, naďalej však platí sprísnená kontrola dovozu mäsa a mäsových výrobkov z Nemecka," informoval agentúru SITA tajomník Odboru komunikácie s médiami Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Juraj Kadáš.

Ako ďalej informoval, dovozcovia sú povinní nahlásiť dovoz potravín z územia, ktoré v Nemecku patrí medzi rizikové. "Inšpektori Štátnej veterinárnej a potravinovej správy pri dovoze vo zvýšenej miere kontrolujú dokumenty o pôvode, v niektorých prípadoch sa uskutočňuje odber vzoriek," dodal. Pred časom rezort dočasne zakázal predaj vajec, hydinového a bravčového mäsa z Nemecka. Výsledky laboratórnych testov na nebezpečnú látku dioxín však boli negatívne, zákaz zrušili.

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Južná Kórea odsúdila pastora za návštevu KĽDR na päť rokov
<< predchádzajúci článok
Výborná lyžovačka aj Grand Opening Party v Jasnej