Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Ekonomika

15. augusta 2016

V potravinárstve pracovalo na Slovensku vyše 30 tisíc ľudí



Ilustračná snímka



Zdieľať
Ilustračná snímka Foto: TASR/AP
Bratislava 15. augusta (TASR) - V potravinárskom priemysle SR v 1. polroku 2016 pracovalo 30.726 zamestnancov. Oproti 1. polroku 2015 sa ich stav zvýšil o 4,3 %. Uviedla to pre TASR hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) Jana Holéciová.


Najvýraznejšie zvýšenie počtu zamestnancov sa v 1. polroku 2016 zaznamenalo v odbore spracovania a konzervovania ovocia a zeleniny, kde sa počet pracovníkov medziročne zvýšil o 327, teda o 33,7 %.

Zvýšenie priemerného počtu zamestnancov sa v 1. polroku tohto roku evidovalo vo väčšine odvetví, výraznejšie však vo výrobe a konzervovaní hydiny (o 26,3 %), vo výrobe mäsových výrobkov vrátane hydinových (o 14,1 %), vo výrobe ostatných potravinárskych výrobkov (o 11,9 %) a vo výrobe mlynských výrobkov (o 6,8 %).

Najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov podľa Holéciovej nastalo v 1. polroku 2016 pri výrobe kakaa, čokolády a cukroviniek, a to medziročne o 168 zamestnancov, teda o 12,2 %.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Burkini zakázala už aj korzická Sisco
<< predchádzajúci článok
Najviac prípadov žltačky zaznamenali v rómskej osade v Sačurove