![]() |
| Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
|
Štvrtok 6.11.2025
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
|
Meniny má Renáta
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
|
|
|
|
|
|
|
|
11. decembra 2014
Spotrebiteľ by mal uprednostňovať hydinové výrobky od spracovateľov
Výrobné priestory hydinárskej spoločnosti HYZA a.s. Topoľčany
Zdieľať
Výrobné priestory hydinárskej spoločnosti HYZA a.s. Topoľčany Foto: TASR/Henrich Mišovič "Spracovatelia hydiny totiž používajú do svojich hydinových mäsových výrobkov iba tú najkvalitnejšiu mäsovú surovinu vyrábanú nízkym tlakom, ktorej štruktúra je podobná mletému mäsu a neobsahuje žiadne kosti," priblížil.
Výrobcovia - spracovatelia červeného mäsa podľa Molnára však do hydinových mäsových výrobkov používajú najlacnejšie nakupované hydinové mechanicky separované mäso, prevažne zo zahraničia, vyrábané vysokým tlakom, ktoré obsahuje vysoký podiel kostných častíc a je nižšej kvality. Preto obchodným reťazcom ponúkajú hydinové mäsové výrobky za veľmi nízke ceny. Obchodné reťazce tak následne vyraďujú z ponuky kvalitné hydinové mäsové výrobky od spracovateľov hydiny a nahrádzajú ich lacnými hydinovými výrobkami od spracovateľov červeného mäsa.
Únia hydinárov Slovenska je stavovská, dobrovoľná a nepolitická organizácia združujúca slovenských liaharov, chovateľov a spracovateľov hydiny i producentov slepačích vajec. Vznikla v roku 1996 a v súčasnosti má 27 členov.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
