Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Tip na nedeľný obed

22. októbra 2005

TIP NA NEDEĽNÝ OBED



Polievka zo srnca, Morská mrena so šunkou, Anglický dezert



Zdieľať
Polievka zo srnca
Potrebujeme: 200 g srnčieho mäsa, 400 g kostí, 120 g koreňovej zeleniny, 1 cibuľu, 2 vajcia, 40 g masla,
0,1 l vína alebo piva, 1,5 l vody, korenie, vňať, strúhanku, soľ
Postup: mäso, kosti a zeleninu uvaríme v osolenej vode. Scedíme. Do polievky prilejeme víno. Z mletého mäsa, cibule, vajec, strúhanky a korenia vytvarujeme halušky, ktoré uvaríme vo vývare.

Morská mrena so šunkou
Potrebujeme: 8 mrien, 800 g špenátu, 3 sardely, šunku, citrón, rozmarín, vňať, cesnak, maslo, olej, strúhanku, korenie, soľ
Postup: citrónovú kôru, šťavu, rozmarín a cesnak zmiešame, nalejeme na ryby a marinujeme. Osušíme, osolíme, okoreníme, obalíme v strúhanke a vo vňati, zavinieme do šunky, pokvapkáme olejom a upečieme. Na masle opražíme cesnak. Vyberieme. Do výpeku dáme sardely, blanšírovaný špenát, prehrejeme a podávame s rybou.

 

 

Anglický dezert
Potrebujeme: 30 g hladkej múky, štipku prášku do pečiva, 2 vajcia, 60 g cukru. Na krém: 1/4 l mlieka, 2 žĺtky, 40 g cukru, 1 PL múky, 1/2 PL škrobovej múčky, vanilku, soľ.  Na ozdobu: 125 g šľahačky a 75 g kandizovaného ovocia
Postup: z bielkov a cukru vyšľaháme sneh, pridáme žĺtky, múku a upečieme. V hrnci zvaríme mlieko a vanilku. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme múku a škrobovú múčku, vanilkové mlieko a varíme do zhustnutia. Upečenú piškótu nakrájame a rozdelíme na 2 časti, polejeme vínom, potrieme krémom, nasypeme ovocie, zakryjeme piškótou, šľahačkou, ovocím a necháme stuhnúť.

 


   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Kohn 22.10.2005
<< predchádzajúci článok
Koncerty, festivaly a výstavy