24hod.sk    Tip na nedeľný obed

22. októbra 2005

TIP NA NEDEĽNÝ OBED



Polievka zo srnca, Morská mrena so šunkou, Anglický dezert



Zdieľať
Polievka zo srnca
Potrebujeme: 200 g srnčieho mäsa, 400 g kostí, 120 g koreňovej zeleniny, 1 cibuľu, 2 vajcia, 40 g masla,
0,1 l vína alebo piva, 1,5 l vody, korenie, vňať, strúhanku, soľ
Postup: mäso, kosti a zeleninu uvaríme v osolenej vode. Scedíme. Do polievky prilejeme víno. Z mletého mäsa, cibule, vajec, strúhanky a korenia vytvarujeme halušky, ktoré uvaríme vo vývare.

Morská mrena so šunkou
Potrebujeme: 8 mrien, 800 g špenátu, 3 sardely, šunku, citrón, rozmarín, vňať, cesnak, maslo, olej, strúhanku, korenie, soľ
Postup: citrónovú kôru, šťavu, rozmarín a cesnak zmiešame, nalejeme na ryby a marinujeme. Osušíme, osolíme, okoreníme, obalíme v strúhanke a vo vňati, zavinieme do šunky, pokvapkáme olejom a upečieme. Na masle opražíme cesnak. Vyberieme. Do výpeku dáme sardely, blanšírovaný špenát, prehrejeme a podávame s rybou.

 

 

Anglický dezert
Potrebujeme: 30 g hladkej múky, štipku prášku do pečiva, 2 vajcia, 60 g cukru. Na krém: 1/4 l mlieka, 2 žĺtky, 40 g cukru, 1 PL múky, 1/2 PL škrobovej múčky, vanilku, soľ.  Na ozdobu: 125 g šľahačky a 75 g kandizovaného ovocia
Postup: z bielkov a cukru vyšľaháme sneh, pridáme žĺtky, múku a upečieme. V hrnci zvaríme mlieko a vanilku. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme múku a škrobovú múčku, vanilkové mlieko a varíme do zhustnutia. Upečenú piškótu nakrájame a rozdelíme na 2 časti, polejeme vínom, potrieme krémom, nasypeme ovocie, zakryjeme piškótou, šľahačkou, ovocím a necháme stuhnúť.

 


   Tlač    Pošli

https://www.24hod.sk/tip-na-nedelny-obed-cl3339.html