24hod.sk    Tlačové správy

Varenie s celebritami v Miele Experience Center: Polentová placka s burratou a bezmliečna panna cotta podľa Zdeňka Pohlreicha



Náš online seriál o varení so Zdeňkom Pohlreichom pokračuje novým receptom, pri ktorom známemu šéfkuchárovi asistovala česká modelka, moderátorka a herečka Iva Kubelková. Ak máte chuť na niečo ...



Zdieľať
uvodna foto 676x380 12.5.2021 (Webnoviny.sk) - Náš online seriál o varení so Zdeňkom Pohlreichom pokračuje novým receptom, pri ktorom známemu šéfkuchárovi asistovala česká modelka, moderátorka a herečka Iva Kubelková. Ak máte chuť na niečo ľahké, zdravé a chutné, rozhodne si nenechajte ujsť najnovšie vydanie kuchárskej relácie Miele.


Suroviny zoženiete v bežných obchodoch alebo u vašich obľúbených farmárov. Postup prípravy je tak jednoduchý, že ho bez problémov zvládnu aj úplní kulinárski začiatočníci.
 

Polentová placka s jarným šalátom a burratou

 

Ingrediencie (na 4 porcie):


Placka
Šalát  

Postup:

 

  1. Mlieko a smotanu vlejeme do rajnice, pridáme rozmarín, tymián a olúpaný cesnak, a privedieme k varu. Bylinky vyberieme, pridáme cesnak a polentu. Miešame, kým kaša nezhustne, aby nevznikli hrudky. Podľa chuti osolíme a okoreníme, a za stáleho miešania varíme do zhustnutia, zhruba 5 minút (podľa druhu polenty). Pridáme strúhaný parmezán a znovu premiešame. Hlbší plech vyložíme potravinárskou fóliou a rovnomerne rozotrieme polentovú kašu, aby vychladla. Po stuhnutí placku vyklopíme a odložíme do chladničky na jednu hodinu.
    V panvici rozohrejeme olej, polentu vyberieme, rozkrojíme na štvrťky a opečieme ju z každej strany po dobu jednej minúty.
    V inej panvici vo vriacej osolenej vode krátko povaríme fazuľu a následne schladíme.

  2. Na šalát očistíme reďkovky, rozpolíme, a každú polovicu prekrojíme na štvrtinky. Pridáme hrášok a fazuľu a premiešame. Ďalej pridáme olej a ocot, osolíme, okoreníme a prelejeme cez zeleninu. Opečenú polentu podávame so šalátom a burratou, ktorú pokvapkáme olejom a posypeme čerstvo nadrveným korením a lístkami mäty.


  3.  
 

Bezmliečna panna cotta

 

Ingrediencie (na 4 porcie):

   

Postup:

 

  1. Do mlieka vmiešame med, semienka z 1/2 vanilky (zvyšok vysypeme do misky), citrónovú trávu a soľ a privedieme k varu. Varíme 1 minútu, odstavíme a necháme pár minút chladnúť. Želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať po dobu piatich minút. Vytlačíme prebytočnú vodu, vmiešame do vareného mlieka, rozlejeme do štyroch pohárov a uložíme do chladničky na 24 hodín.
    Nakrájané mango premiešame s 1 lyžicou limetkovej šťavy, vodou a zvyšnými vanilkovými semienkami, ktoré sme si odložili. V druhej miske premiešajte zvyšnú limetkovú šťavu s malinami.

  2. Misky ponoríme do teplej vody a opatrne vyklopíme panna cottu na tanier. Okolo naaranžujeme mango, maliny alebo iné ovocie podľa chuti a podávame.


  3.  


Celú reláciu si môžete pozrieť tu.

Pri nakrúcaní programu boli dodržané aktuálne hygienické opatrenia v súvislosti s pandémiou COVID-19.

Informačný servis


Zdroj: Webnoviny.sk - Varenie s celebritami v Miele Experience Center: Polentová placka s burratou a bezmliečna panna cotta podľa Zdeňka Pohlreicha © SITA Všetky práva vyhradené.

© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

   Tlač    Pošli

https://www.24hod.sk/varenie-s-celebritami-v-miele-experience-center-polentova-placka-s-burratou-a-bezmliecna-panna-cotta-podla-zdenka-pohlreicha-cl754531.html