![]()  | 
        
| Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
| 
              Utorok  4.11.2025 
         | 
        Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky | 
| 
              Meniny má Karol 
         | 
        Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino | 
| 
              | 
        
             | 
        
              | 
        
                 | 
        
             | 
    
| 
			 | 
Varenie s celebritami v Miele Experience Center: Polentová placka s burratou a bezmliečna panna cotta podľa Zdeňka Pohlreicha
Náš online seriál o varení so Zdeňkom Pohlreichom pokračuje novým receptom, pri ktorom známemu šéfkuchárovi asistovala česká modelka, moderátorka a herečka Iva Kubelková. Ak máte chuť na niečo ...
Zdieľať
 12.5.2021 (Webnoviny.sk) - Náš online seriál o varení so Zdeňkom Pohlreichom pokračuje novým receptom, pri ktorom známemu šéfkuchárovi asistovala česká modelka, moderátorka a herečka Iva Kubelková. Ak máte chuť na niečo ľahké, zdravé a chutné, rozhodne si nenechajte ujsť najnovšie vydanie kuchárskej relácie Miele.Suroviny zoženiete v bežných obchodoch alebo u vašich obľúbených farmárov. Postup prípravy je tak jednoduchý, že ho bez problémov zvládnu aj úplní kulinárski začiatočníci.
Polentová placka s jarným šalátom a burratou
Ingrediencie (na 4 porcie):
Placka
- polenta (kukuričná kaša)
 - 180 ml mlieka
 - 180 ml smotany na varenie
 - 1 vetvička rozmarínu
 - 1 vetvička tymiánu
 - 1 strúčik cesnaku
 - 100 g instantnej polenty (kukuričnej kaše)
 - 30 g parmezánu
 - 2 lyžice olivového oleja
 - soľ a čerstvo mleté čierne korenie
 
Šalát
- 100 g zelených fazuliek
 - 4 reďkovky
 - 100 g hrášku
 - 3 lyžice olivového oleja
 - 1 ½ lyžice bieleho vínneho octu
 - 2 burraty (á 160 g)
 - 1 lyžica extra panenského olivového oleja
 - 10 lístkov mäty
 - soľ a čerstvo mleté čierne korenie
 
Postup:
- Mlieko a smotanu vlejeme do rajnice, pridáme rozmarín, tymián a olúpaný cesnak, a privedieme k varu. Bylinky vyberieme, pridáme cesnak a polentu. Miešame, kým kaša nezhustne, aby nevznikli hrudky. Podľa chuti osolíme a okoreníme, a za stáleho miešania varíme do zhustnutia, zhruba 5 minút (podľa druhu polenty). Pridáme strúhaný parmezán a znovu premiešame. Hlbší plech vyložíme potravinárskou fóliou a rovnomerne rozotrieme polentovú kašu, aby vychladla. Po stuhnutí placku vyklopíme a odložíme do chladničky na jednu hodinu.
V panvici rozohrejeme olej, polentu vyberieme, rozkrojíme na štvrťky a opečieme ju z každej strany po dobu jednej minúty.
V inej panvici vo vriacej osolenej vode krátko povaríme fazuľu a následne schladíme. - Na šalát očistíme reďkovky, rozpolíme, a každú polovicu prekrojíme na štvrtinky. Pridáme hrášok a fazuľu a premiešame. Ďalej pridáme olej a ocot, osolíme, okoreníme a prelejeme cez zeleninu. Opečenú polentu podávame so šalátom a burratou, ktorú pokvapkáme olejom a posypeme čerstvo nadrveným korením a lístkami mäty.
 
Bezmliečna panna cotta
Ingrediencie (na 4 porcie):
- 600 ml sójového mlieka
 - 3 lyžice medu
 - 1 vanilka
 - 2 cm citrónovej trávy
 - štipka soli
 - 5 plátkov želatíny
 - 1 mango, nakrájané na kocky
 - 2 lyžice limetkovej šťavy
 - 1 lyžička vody
 - malá miska malín
 
Postup:
- Do mlieka vmiešame med, semienka z 1/2 vanilky (zvyšok vysypeme do misky), citrónovú trávu a soľ a privedieme k varu. Varíme 1 minútu, odstavíme a necháme pár minút chladnúť. Želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať po dobu piatich minút. Vytlačíme prebytočnú vodu, vmiešame do vareného mlieka, rozlejeme do štyroch pohárov a uložíme do chladničky na 24 hodín.
Nakrájané mango premiešame s 1 lyžicou limetkovej šťavy, vodou a zvyšnými vanilkovými semienkami, ktoré sme si odložili. V druhej miske premiešajte zvyšnú limetkovú šťavu s malinami. - Misky ponoríme do teplej vody a opatrne vyklopíme panna cottu na tanier. Okolo naaranžujeme mango, maliny alebo iné ovocie podľa chuti a podávame.
 
Celú reláciu si môžete pozrieť tu.
Pri nakrúcaní programu boli dodržané aktuálne hygienické opatrenia v súvislosti s pandémiou COVID-19.
Informačný servis
Zdroj: Webnoviny.sk - Varenie s celebritami v Miele Experience Center: Polentová placka s burratou a bezmliečna panna cotta podľa Zdeňka Pohlreicha © SITA Všetky práva vyhradené.
nasledujúci článok >>
Koronavírus: Na Slovensku pribudlo vyše 10-tisíc neaktívnych prípadov a PCR testy odhalili 404 nakazených
Koronavírus: Na Slovensku pribudlo vyše 10-tisíc neaktívnych prípadov a PCR testy odhalili 404 nakazených
<< predchádzajúci článok
Vo Svidníku museli evakuovať takmer 200 ľudí, muž našiel bombu z druhej svetovej vojny (video)
Vo Svidníku museli evakuovať takmer 200 ľudí, muž našiel bombu z druhej svetovej vojny (video)
