Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Z domova

29. januára 2019

Mikas: V súvislosti s hovädzím mäsom môže byť rizikovejšie pohraničie



Na snímke hlavný hygienik SR Ján Mikas.



Zdieľať
Na snímke hlavný hygienik SR Ján Mikas. Foto: TASR Roman Hanc
Bratislava 29. januára (TASR) – Hlavný hygienik SR Ján Mikas vyzval regionálne úrady verejného zdravotníctva (RÚVZ) na Slovensku, aby zvýšili kontroly vysledovateľnosti hovädzieho mäsa z Poľska. Rizikovejšie môžu byť podľa jeho slov pohraničné oblasti.


Avizoval, že v prípade zistenia akýchkoľvek nedostatkov v problematike deklarovania pôvodu hovädzieho mäsa alebo podozrenia na narušenú zdravotnú bezpečnosť mäsa sa bude postupovať v súlade so zákonom o potravinách.

Hlavný hygienik v záujme ochrany verejného zdravia v súvislosti s podozrením na spracúvanie mäsa z chorého hovädzieho dobytka v Poľsku dal do pozornosti všetkým prevádzkovateľom zariadení spoločného stravovania na Slovensku, aby pri nákupe mäsa kládli dôraz na jeho pôvod, čiže aby odoberali mäso "len zdravotne bezpečné" od oficiálnych dodávateľov riadne registrovaných v databáze dodávateľov mäsa na slovenský trh.

Ako spresnil, Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR situáciu pozorne monitoruje a je v kontakte so Štátnou veterinárnou a potravinovou správou (ŠVPS) SR. "Doposiaľ neboli obdržané žiadne oficiálne informácie od ŠVPS SR o dodaní inkriminovaného mäsa na trh v SR. Akonáhle takúto informáciu obdržíme, budeme prevádzkovateľov zariadení spoločného stravovania o tom informovať aj prostredníctvom regionálnych úradov verejného zdravotníctva v SR," dodal Mikas.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Štefanec: Premiér SR už viac nemôže ignorovať malých farmárov
<< predchádzajúci článok
Prioritami SR je aj nárast výšky viacročného finančného rámca EÚ