Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Tlačové správy

Staňte sa majstrom skladovania potravín s vákuovaciou zásuvkou Miele



Ak je pre vás varenie koníčkom, či dokonca vášňou, určite viete, čo sa skrýva za pojmom "sous-vide". Táto kuchárska metóda pochádza z Francúzska a jej základným princípom je príprava pokrmov ...



Zdieľať
uvodna foto 676x507 23.6.2021 (Webnoviny.sk) - Ak je pre vás varenie koníčkom, či dokonca vášňou, určite viete, čo sa skrýva za pojmom "sous-vide". Táto kuchárska metóda pochádza z Francúzska a jej základným princípom je príprava pokrmov pomocou vákuovania potravín vo vzduchotesnom obale, ktoré sa vkladajú do vodného kúpeľa pri relatívne nízkej teplote (cca 55 - 78 ° C).


Pri procese však nedochádza ku klasickému varu, tým pádom si mäso, ryby, zelenina či ovocie zachovávajú svoju charakteristickú arómu, pôvodný vzhľad, farbu aj dôležité vitamíny a živiny, a samozrejme - šťavnatosť.

Optimálna výbava pre kulinárske experimenty


Skvelým pomocníkom pre šetrnú prípravu pokrmov metódou sous-vide v parných a kombinovaných parných rúrach sú vákuovacie zásuvky Miele, s ktorými je príprava lahodných pokrmov ľahšia, než sa na prvý pohľad zdá.

Postup je jednoduchý. Z vákuovacích vrecúšok s potravinami odsajte všetok vzduch a kyslík, vďaka čomu sú suroviny pripravené pre túto zvlášť šetrnú prípravu pokrmov, pri ktorej zostáva zachovaná veľká časť vitamínov a živín. Napríklad pri mäse oceníte mimoriadnu šťavnatosť a výraznú arómu.

Pre najlepšie výsledky si môžete vybrať z troch rôznych vákuovacích stupňov - podľa toho, aký druh potravín pripravujete. Pokiaľ chcete šetrne vákuovať ovocie citlivé na tlak, nastavte najnižšiu úroveň, pre mäso je vhodný maximálny stupeň 3 a pre potraviny s vysokým podielom vody využijete medzistupeň.
 

Prečo si zadovážiť vákuovaciu zásuvku?


Na prvý pohľad nenápadný pomocník v sebe skrýva schopnosti ozajstného šéfkuchára. Vákuovaciu zásuvku Miele totiž môžete smelo využiť k profesionálnemu vákuovania potravín, porciovaniu a vytváranie zásob či marinovania pre intenzívnejšie kulinárske zážitky pri každom použití.

Dlhšia trvanlivosť potravín

Ryby a zeleninu v chladničke krátkodobo najlepšie uskladníte v zóne PerfectFresh. Potraviny vydržia vákuované omnoho dlhšie, bez toho, aby strácali na svojej chuti alebo kvalite. Vákuovanie chráni potraviny v chladničke pred mrazom a vzájomným prenosom chuťových a pachových látok. Pečivo ako chlieb a žemle zostanú pri vákuovania a izbovej teplote čerstvé niekoľkrát dlhšie.

Ideálne riešenie pre marinovanie

Pre extra intenzívny výsledok stačí mäso či rybu namarinovať a zavákuovať pomocou vákuovacej zásuvky Miele. Vďaka vákuu sa chuť marinády zosilní, okrem iného aj preto, že nedochádza k oxidácii aromatických látok. Bylinky a koreniny tak môžu na

Danú surovinu pôsobiť v koncentrovanej miere. Výsledkom je mimoriadne intenzívna chuť v podobe dokonalého gurmánskeho zážitku.

Dokonalý pomocník pri porciovaní

Chcete si svoje potraviny vychutnať vždy čerstvé? S vákuovaciou zásuvkou je porciovanie byliniek, syrov a údenín hračka. Ich chuť zostane zachovaná a vy si ich budete môcť vychutnať po dlhší čas. Jednoducho si v parnej rúre zohrejte napríklad zavakuovanú porciu lasagní ktoré si zachovali perfektnú kondíciu a čerstvosť.

Vákuovanie v nádobe

Pre potraviny citlivé na tlak ako sú bylinky, zelenina alebo ovocie sa zídu vákuovacie nádoby. Aj tekuté potraviny, napríklad polievky alebo omáčky, môžete vďaka vákuovacím nádobám ľahko rozdeliť na jednotlivé porcie a predĺžiť tak ich trvanlivosť. Naplnenú nádobu stačí jednoducho pripojiť na špeciálny adaptér vo vákuovacej zásuvke, cez ktorý sa počas procesu vákuovania odsaje vzduch.

Opätovné uzavretie

Vákuovacia zásuvka Miele dokáže rýchlo a ľahko znovu uzavrieť originálne balenie. Tým svoje potraviny chránite od nežiaduceho prenosu chuťových a pachových látok,  a zároveň zaistíte ich dlhšiu trvanlivosť a čerstvosť.

Uzavretie fliaš

Zvyšné pesto alebo detskú výživu v skle môžete ľahko opäť uzavrieť vďaka vákuovacej zásuvke Miele a bezpečne ich tak uchovať. Nie je nutné ich prelievať - originálne poháre s výškou do 8 cm sa totiž dajú bez problémov zavákuovať. Okrem toho v nej môžete vzduchotesne uzatvárať tiež kompóty, nakladanú zeleninu, tepelne spracované potraviny alebo chuťovky v zaváracích pohároch.

Náš tip:

Vyskúšajte zabudovateľný model EVS 7010. Vďaka komfortnej obsluhe prostredníctvom dotykového ovládania, výsuvným koľajničkám a ľahkému otváranie pomocou systému Push2open bude pre vás čas strávený v kuchyni zábavou.

Informačný servis


Zdroj: Webnoviny.sk - Staňte sa majstrom skladovania potravín s vákuovaciou zásuvkou Miele © SITA Všetky práva vyhradené.

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Lama SK získala 48-mesačnú zmluvu na stráženie Slovenskej pošty, ale najprv bola vylúčená z verejnej súťaže
<< predchádzajúci článok
Zabávajte sa v Niké a získajte milióny nikov!