Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Ekonomika

08. septembra 2017

Počet pracujúcich v potravinárstve v prvom polroku stúpol



V potravinárskom priemysle SR v 1. polroku 2017 pracovalo 31.044 zamestnancov. Oproti 1. polroku 2016 sa ich stav zvýšil o 5,4 %. Uviedol to pre TASR Matej Korpáš z ...



Zdieľať
Ilustračné foto. Foto: TASR/AP
Bratislava 8. septembra (TASR) - V potravinárskom priemysle SR v 1. polroku 2017 pracovalo 31.044 zamestnancov. Oproti 1. polroku 2016 sa ich stav zvýšil o 5,4 %. Uviedol to pre TASR Matej Korpáš z tlačového oddelenia Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK).


"Najvýraznejšie zvýšenie počtu zamestnancov v 1. polroku 2017 bolo zaznamenané v odbore výroby mlynských výrobkov, kde sa oproti 1. polroku 2016 počet medziročne zvýšil o 33,9 %," priblížil.

Zvýšenie priemerného počtu zamestnancov v 1. polroku tohto roku sa zaevidovalo vo väčšine odvetví, výraznejšie však vo výrobe destilovaných alkoholických nápojov (o 18,6 %), vo výrobe hroznového vína (o 12,4 %), vo výrobe ostatných potravinárskych výrobkov (o 8 %) a vo výrobe trvanlivých pekárskych výrobkov (o 7,1 %).

"Najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov v 1. polroku 2017 nastalo v odvetví spracovania a konzervovania ovocia a zeleniny, a to medziročne o 30 %," dodal Korpáš.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Nájdenú leteckú bombu v Bidovciach zneškodnili pyrotechnici
<< predchádzajúci článok
V centre Žiaru nad Hronom vyrastie nová tržnica