Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Ekonomika

28. februára 2019

Potravinári: Počet zamestnancov v potravinárstve SR stúpol o 2,8 %



V slovenskom potravinárskom priemysle pracovalo vlani 32.070 zamestnancov. Oproti roku 2017 sa stav zvýšil o 2,8 %. Uviedol to pre TASR Matej Korpáš zo ...



Zdieľať
Ilustračné foto. Foto: TASR/Štefan Puškáš
Bratislava 28. februára (TASR) - V slovenskom potravinárskom priemysle pracovalo vlani 32.070 zamestnancov. Oproti roku 2017 sa stav zvýšil o 2,8 %. Uviedol to pre TASR Matej Korpáš zo Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK).


Najvýraznejšie zvýšenie priemerného počtu zamestnancov sa podľa neho v roku 2018 zaznamenalo v odbore výroby hotových krmív, kde sa počet medziročne zvýšil o 113 zamestnancov (43 %).

Zvýšenie priemerného počtu zamestnancov sa vlani evidovalo vo väčšine odvetví, výraznejšie v odvetví spracovania a konzervovania ovocia a zeleniny (9,3 %), v odvetví výroby kakaa, čokolády a cukroviniek (8,9 %) a v odvetví výroby a konzervovania hydiny (8,9 %).

Korpáš dodal, že najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov v minulom roku nastalo v odvetví stáčania prírodných minerálnych vôd a výroby nealkoholických nápojov, a to medziročne o 66 zamestnancov (7 %), a v odvetví výroby trvanlivých pekárskych výrobkov so znížením počtu zamestnancov oproti roku 2017 o 139 (6 %).


Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
OSN: Líbyjskí rivali sa zhodli na nutnosti usporiadať voľby
<< predchádzajúci článok
Abe podporil Trumpa po jeho hanojskom summite s Kimom