Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Z domova

21. júla 2008

SR a ČR spolu pri registrácii mäsových špecialít v EÚ



Slovenský zväz spracovateľov mäsa (SZSM) a Český svaz zpracovatelů masa (ČSZM) potvrdili spoločný postup pri registrácii štyroch tradičných mäsových výrobkov v Bruseli - Liptovskej salámy, ...



Zdieľať
BRATISLAVA 21. júla (WEBNOVINY) - Slovenský zväz spracovateľov mäsa (SZSM) a Český svaz zpracovatelů masa (ČSZM) potvrdili spoločný postup pri registrácii štyroch tradičných mäsových výrobkov v Bruseli - Liptovskej salámy, Spišských párkov, Loveckej salámy a Špekačkov. Ako ďalej uviedla výkonná riaditeľka SZSM Eva Tomášová, líderstvo v rozhodovaní o receptúre prihlasovaných výrobkov si spracovatelia rozdelili do oboch štátov. "U Liptovskej salámy a Spišských párkov o finálnej receptúre rozhodne SZSM a receptúru aj parametre poskytne pre ČSZM," pokračovala. Ako Eva Tomášová ďalej informovala, pri Loveckej saláme a Špekačkov je postup opačný. Predkladateľom spoločných žiadostí o registráciu bude podľa nej na Slovensku SZSM. Za Slovensko aj Českú republiku bude podľa jej informácií spoločné žiadosti predkladať do Bruselu slovenské ministerstvo pôdohospodárstva, pričom ČSZM bude administratívny postup Slovenska voči Európskej komisii (EK) podporovať. Slovenský zväz spracovateľov mäsa združuje výrobcov a spracovateľov mäsa a mäsových výrobkov a subjekty, ktorých činnosť s výrobou a spracovaním mäsa úzko súvisí. Zväz bol založený v roku 2004 s cieľom aktívne sa zúčastňovať na vytváraní trhového prostredia. V súčasnosti zväz združuje 10 členov. SITA

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Nový prezident HaZZ predstavil smerovanie hasičského zboru
<< predchádzajúci článok
Harabin chce zaviesť nový trestný čin - nekalé obchodné praktiky