Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Tlačové správy

Gurmán Fest 2015 má už dovarené, dopečené!



Na snímke z podujatia gastronomického festivalu Gurmán Fest Bratislava v areáli Petržalského závodiska 21. júna 2015 v Bratislave.



Zdieľať
Na snímke z podujatia gastronomického festivalu Gurmán Fest Bratislava v areáli Petržalského závodiska 21. júna 2015 v Bratislave. Foto: TASR/Jakub Kotian
Bratislava 30. júna (OTS) - Gurmán Fest 2015 počas víkendu 19.-21.6.2015 opäť úspešne naplnil brušká všetkým slovenským no i svetovým gurmánom. Aj napriek zlému počasiu v piatok a sobotu, prišlo za 3 dni až 9000 návštevníkov!


Hviezdami festivalu sa stali krevety vo wasabi omáčke z FOU ZOO, Wagiu sviečková od Wabi Sabi, bravčové líčka od Pulitzer Restaurant café bar, či domáci burger od reštaurácie Lokál u nás. Výborná prezentácia Villa Rosa očarila domácimi zaváraninami a mäsami podľa receptov z regiónu Žitného ostrova.

Najkrajšiu expozíciu predviedol Hubert, no sekundoval mu zaujímavý koncept Sedem chutí Laciho Horňáčka v kombinácií so siedmimi pivami Zlatého Bažanta.

Aj tento rok gurmáni ocenili tradične kvalitný sprievodný program, v podobe podujatí GURMÁN AWARD 2015, Gastronomy Slovakia a Festivalové večere v Michelínovskom štýle.

Veľký ohlas mali aj vystúpenia hviezdnych šéfkuchárov na hlavnom pódiu : svoje umenie predviedli Michal Konrád z Fou Zoo, Emanuele Ridi známy z relácie S Italem v kuchyni, Marcel Ihnačák, Marián Filo a mnohí ďalší.
Tešíme sa na Vás aj budúci rok, vidíme sa na Gurmán Feste.

Gurmán Award 2015
Lahodný víkend už tradične ukončilo podujatie Gurmán Award 2015, na ktorom prestížny gastronomický sprievodca Gurmán na Slovensku oceňuje to najlepšie zo slovenskej i zahraničnej gastronómie v rôznych kategóriách:

• International Gurmán Award udeľuje Gurmán na Slovensku za rozvoj a prezentáciu európskej gastronómie.

• Klasické GURMÁN AWARD je ocenenie za dlhoročné a výnimočné zásluhy o rozvoj a reprezentáciu
slovenskej gastronómie a vinárstva. Udeľuje ho prestížny Gastronomický sprievodca „ Gurmán na Slovensku „ v spolupráci a na základe nominácií odborných hodnotiteľov Gurmána, nominácií Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, Asociácie somelierov Slovenskej republiky a Zväzu výrobcov hrozna a vína na Slovensku.

Víťazi boli nasledovní:

1) „GURMÁN AWARD 2015“ - súhrn

Prémiová reštaurácia roka 2015: Albrecht restaurant
Hotelová reštaurácia roka 2015: Vínna reštaurácia – Hotel Matyšák
Tematická reštaurácia roka 2015: Villa Rosa, Dunajská Streda
1 Zlatá vidlička Vínna reštaurácia – Hotel Matyšák, Bratislava
2 Zlaté vidličky TOP restaurant, Žilina
3 Zlaté vidličky Albrecht restaurant, Bratislava

Kuchár roka: Michal KONRÁD (FOU ZOO)
Grand Prix – cena za celoživotné dielo: Mgr. Marek GAJDOŠ (SOŠ obchodu a služieb SDH 3, Prešov)
Cena za celoživotné dielo za podporu a rozvoj somelierstva na Slovensku: Mgr. Blažena FELVIDÉKYOVÁ (SOŠ hotelových služieb a obchodu, Nové Zámky)
Manažér reštaurácie: Román PAVÚK (Pavúk wine restaurant)
Najlepšia nová reštaurácia: Von Roll Restaurant, Jasná
Vinárstvo roka: Víno Matyšák
International Gurmán AWARD: Damien THURIES (Albi, Francúzsko)


2) Najlepšie hotelové, tematické a prémiové reštaurácie

Hotelová reštaurácia roka 2015
1. Vínna reštaurácia – Hotel Matyšák, Bratislava
2. Grand Hotel Kempinski High Tatras, Štrbské pleso
3. Chateau Amade, Vrakúň

Tematická reštaurácia roka 2015
1. Villa Rosa, Dunajská Streda
2. Pavúk wine restaurant , Modra
3. Gašperov Mlyn Batizovce, Batizovce

Prémiová reštaurácia roka 2015
1. Albrecht restaurant Bratislava
2. Fou Zoo – Pan asian restaurant Bratislava
3. UFO watch.taste.groove Bratislava


3) „GURMÁN BEST 20 CHEFS“ – Kuchár roka 2015 - detail

1. Michal Konrád FOU ZOO
2. Gabo Kocák Culinárium Smokovec
3. Peter Ďurčo TOP restaurant, Žilina
4. Marián Filo Chateau Čereňany
5. Braňo Križan Hotel Matyšák, Bratislava
6. Martin Korbelič Medusa group Executive chef
7. Petr Kiss UFO watch taste groove
8-9. Martin Škorec Gašperov Mlyn, Batizovce
8-9. Imre Bindics Villa Rosa, Dunajská Streda
10. Peter Ďuranský Medusa Group, Viedeň
11. Tomáš Tejbus Kempinski High Tatras
12. Tomáš Sika Medusa group Klubovna
13. Ján Adamík Tri Studničky, Dmänovská dolina
14. Erik Volko Bistro Chef
15-16. Michal Pažák Carnivale meat restaurant
15-16. Ivan Čurgali Chateau Mojmírovce
17-20. Jozef Breza Kempisnki High Tatras
17-20. Jozef Breza Double Three by Hilton, Košice
17-20. Michal Thiry Baránok, Košice
17-20. Tomáš Lysý FOU ZOO


Gastronomy Slovakia
Konferencia
Medzinárodné odborné HoReCa sympózium na Slovensku
Bez popisu Foto: OTS

Už druhý ročník najprestížnejšieho gastronomického podujatia na Slovensku – Gastronomy Slovakia, ktoré sa konalo v pondelok 22.6.2015 v Art Hoteli Kaštieľ v Tomášove, prinieslo všetkým účastníkom symfóniu chutí, vôní a kulinárskeho umenia (nielen) na tanieri.

Svoje umenie predviedli nielen deviati michelínoví šéfkuchári z Belgicka, Francúzska, či Španielska, no aj slovenská a česká kuchárska špička. Zaujímavú prednášku priniesol aj najlepší somelier na svete Giuseppe Vaccarini.

Okrem hlavného programu – gastronomických šou, mali návštevníci možnosť zažiť aj komornejšiu atmosféru na sprievodných akciách: „private cooking with“, kde menšia skupinka mohla zblízka sledovať varenie michelínovej hviezdy, diskutovať s ním a samozrejme ochutnať, či odfotiť jeho výtvory; a „odborné workshopy“ plné detailných diskusií, názorov, trendov a nápadov na konkrétnu gastronomickú tému.

To, že išlo o naozaj kvalitnú akciu, potvrdili aj návštevníci, medzi ktorými neboli nikto iní ako najlepší šéfkuchári, či TOP predstavitelia HoReCa segmentu nielen zo Slovenska.

Festivalové večere v Michelínskom štýle
Tohtoročné „gastronomické slávnosti“ boli ukončené v utorok 23.6.2015 slávnostnými večerami vedenými Michelínovskými šéfkuchármi, ako súčasť sprievodného programu Gurmán Festu Bratislava.

V reštaurácii Albrecht hosťoval u Jaroslava Žídeka skvelý Fernando Arellano z Mallorky , v UFO varili hned 3 michelinéví šefkúchári z Belgicka, z oblasti Valónska : Eric Martin, Lauri Zioui a Carl Gillain. Tretia večera bola v Chateau Čereňany kde Mariíán Filo asistoval Damienovi Thuriesovi a Jean Lui Amiandovi z Francúzska.

Večere začínali všetky naraz o 19:00 a boli beznádejne vypredané na všetkých troch miestach. „Ohlasy bolí hostí boli výborné a my sa tešíme že aj hosťujúci šéfkuchári boli nadšení z reakcií hostí ako aj zo spolupráce so slovenskými šéfkuchármi. Výsledkom je ich prísľub, že o rok radi prídu opäť a dovedú ďalších svojich kolegov,“ povedal Rado Nackin z Gurmana na Slovensku.


Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Komunistická strana Číny prijíma menej členov,sústreďuje sa na kvalitu
<< predchádzajúci článok
Nezamestnanosť v eurozóne zotrvala v máji na úrovni 11,1 %