Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Z domova

08. februára 2010

Banskobystrický pivovar získal prestížne ocenenie



Na najväčšom stredoeurópskom festivale piva v českom Tábore, získal Banskobystrický pivovar so svojim 16° pivom URPINER bronzovú českú pivní pečeť v kategórii ...



Zdieľať
Foto: Banskobystrický Pivovar,a.s.BRATISLAVA 8. februára (WN/PR) - Na najväčšom stredoeurópskom festivale piva v českom Tábore, získal Banskobystrický pivovar so svojim 16° pivom URPINER bronzovú českú pivní pečeť v kategórii pivné špeciály.


V českom meste Tábor sa počas uplynulého víkendu stretlo rekordných 95 domácich a zahraničných výrobcov piva, na jubilejnom 20. ročníku „Reprezentačných slávnostiach piva“. Výrobcovia, medzi ktorými nechýbali ani slovenské pivovary súťažili aj tento rok o „Zlatú pivní pečeť“ v niekoľkých kategóriách. V kategórii pivných špeciálov získal Banskobystrický pivovar so svojim 16° pivom Urpiner výborné tretie miesto.
Prestížne ocenenie dosiahol URPINER na tejto súťaži už tretí rok po sebe, pričom v predchádzajúcich rokoch získal strieborné medaile v kategóriách 10° a 12° pív. Zo 6 slovenských pivovarov, ktoré sa zúčastnili festivalu , ocenenie získal len Banskobystrický pivovar.

„Toto ocenenie je po slovenskej zlatej pivnej korunke, ktorú sme získali v predchádzajúcich rokoch, ďalším prejavom uznania kvality nášho piva na medzinárodnej súťaži. Získané ocenenie je najlepším potvrdením toho, že aj slovenský pivovar môže konkurovať povestným českým pivám ako aj veľkým nadnárodným pivovarom“, povedal predseda predstavenstva pivovaru Branislav Cvik.

Doplňujúce informácie:
Výroba piva v Banskej Bystrici má už viac ako päťstoročnú tradíciu, ktorá siaha ešte do roku 1501, keď mestu pod Urpínom bolo udelené privilégium takzvaného varečného práva . Na týchto tradíciách je dnes založený aj novodobý banskobystrický pivovar, vybudovaný v 70-tych rokoch minulého storočia, vyrábajúci pivo značky URPINER .
Banskobystrický pivovar kladie dôraz na vysokú kvalitu a originálnu chuť piva URPINER. Pivo je vyrábané podľa pôvodných receptúr s využitím klasickej technológie, pri ktorej pivo prirodzene zreje 50 dní.
Ročná produkcia pivovaru predstavuje približne 70 tisíc hektolitrov piva.

Prehľad ocenení:
2010: Bronzová česká pivní pečeť : URPINER 16°
2009: Strieborná česká pivní pečeť: URPINER 12°
Zlatá slovenská pivná korunka: URPINER 12°
2008: Strieborná česká pivní pečeť: URPINER 10°
Zlatá slovenská pivná korunka: URPINER 11°

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
PAŠKA: Srbsko sa vydalo dobrou cestou
<< predchádzajúci článok
SČK: Začala sa Valentínska kvapka krvi