![]()  | 
        
| Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
| 
              Utorok  4.11.2025 
         | 
        Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky | 
| 
              Meniny má Karol 
         | 
        Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino | 
| 
              | 
        
             | 
        
              | 
        
                 | 
        
             | 
    
| 
			 | 
03. novembra 2016
Nitriansky Sladký festival odhalí tajomstvá výroby čokolády
Ilustračná snímka
Zdieľať
Ilustračná snímka Foto: TASR/AP"Po prvý raz v histórii sa tak verejnosti odhalí výroba čokolády procesom bean to bar. Zároveň predstavíme aj koncept, ktorý bude 6. decembra reprezentovať Slovensko v New Yorku na pôde OSN. Pôjde o dvojboj zložený zo slovenskej čokolády Lyra a slovenského cideru Jablčnô," uviedla jedna z organizátoriek festivalu Katarína Jaklovská.
Ako pripomenula, skutočné čokoládové umenie na Sladkom festivale bude prezentovať tím s medzinárodným obsadením. Budú v ňom dvaja z piatich Fino de Aroma master chef chocolatierov na svete. Emmanuel Hamon z Francúzska a Karol Stýblo zo Slovenska. "Kontrovať im bude Július Fulop z Česka a Slovák Peter Ďuraj. Spolu ukážu tvorbu čokoládových sôch, francúzskych a slovenských dezertov, zdobenie čokoládou a výrobu lahodných praliniek," dodala Jaklovská.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
