![]()  | 
        
| Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
| 
              Utorok  4.11.2025 
         | 
        Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky | 
| 
              Meniny má Karol 
         | 
        Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino | 
| 
              | 
        
             | 
        
              | 
        
                 | 
        
             | 
    
| 
			 | 
18. septembra 2011
V Komárne vytvorili tri maxijedlá
V sobotu sa do Knihy slovenských rekordov v kategórii maxijedlá dostali tri výrobky komárňanskej potravinárskej spoločnosti. Partia z tamojšieho mäsokombinátu sa rozhodla zlomiť minuloročný ...
Zdieľať
 BRATISLAVA 18. septembra (WEBNOVINY) - V sobotu sa do Knihy slovenských rekordov v kategórii maxijedlá dostali tri výrobky komárňanskej potravinárskej spoločnosti. Partia z tamojšieho mäsokombinátu sa rozhodla zlomiť minuloročný rekord z Nových Zámkov, kde vlani pripravili klobásu s dĺžkou 47,06 metra. Úlohou rekordmanov bolo do čreva pomocou mlynčeka naplniť klobásovú zmes, bez toho, že by sa porušila jej celistvosť. Po jeden a pol hodinovom úsilí 11-člennej partie ľudí na stole dlhom takmer 10 metrov sa vinula klobása dlhá 60,90 metra. Slovenský rekord sa tak podarilo v Komárne vylepšiť o 13,84 metra.Druhým rekordom bol najťažší turecký med, ktorého hmotnosť bola 45,2 kilogramu. Rozmery sladkého obra boli: dĺžka 100 centimetrov, šírka 56 centimetrov a výška 7 centimetrov. Na jeho výrobe sa podieľali Eva Öriová a Jozef Kinczer. V obchode by tento turecký med stál až 650 eur. Tretím rekordom sa stala kokosová tyčinka dlhá 75,46 metra. Táto sladkosť o priemere necelé dva centimetre bola pripravená na veľkej doske a vytvárala obdĺžnikovú špirálu so šírkou 1,5 metra. Za všetky úspešné rekordy si rekordmani z Komárna prevzali certifikáty z Knihy slovenských rekordov.
Agentúru SITA informoval Igor Svítok zo spoločnosti Slovenské rekordy.
