Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Z domova

16. septembra 2013

Víťazné menu Food Fest Tatry obsahovalo pstruha i diviaka



Tatranský šéfkuchár Jaroslav Uhlár z Grandhotela Praha v Tatranskej Lomnici sa stal absolútnym víťazom prvého ročníka tatranského festivalu Food Fest Tatry. Najvyššie ohodnotene získal ...



Zdieľať
zena jedenie jedlo zelenina POPRAD 16. septembra (WEBNOVINY) - Tatranský šéfkuchár Jaroslav Uhlár z Grandhotela Praha v Tatranskej Lomnici sa stal absolútnym víťazom prvého ročníka tatranského festivalu Food Fest Tatry.


Najvyššie ohodnotene získal za vysokú kvalitu, preukázané skúsenosti, prejavený profesionálny prístup, prínos v gastronómii, dodržanie postupov súťaže a originalitu, informovala spoluorganizátorka súťaže Lenka Chovancová.

"Skúsenosti robia svoje. Na druhej strane, ja som šiel do súťažného varenia s radosťou. Mali sme veľmi dobré odozvy od ľudí, ktorí sa k nášmu stánku vrátili aj na druhý deň, a to človeka veľmi poteší," povedal Jaroslav Uhlár.

Kuchárske umenie na víkendovom podujatí v Tatranskej Lomnici hodnotila porota zložená z odborníkov a porota z ľudu. Hoci počasie nebolo festivalu príliš naklonené, chuť návštevníkov na najlepšie tatranské špeciality bola silnejšia. Do tatranskej Lomnice si našlo cestu okolo 3500 ľudí z celého Slovenska. Okrem domácich návštevníkov to boli aj turisti z okolitých krajín, hlavne z Českej republiky.

Víťazné štvorchodové menu pozostávalo z domácej bravčovej paštéty s glazovanou šalotkou a opečenou bagetkou ako predjedlo. Polievku predstavoval zelerový krém s pečeným filetovaným pstruhom s tymianom na restovanom špenáte. Hlavné jedlo bolo ragú z diviaka s dubákmi, lesnými plodmi a žemľovou knedľou. Dezert bola jablková piškóta s ovocnou plnkou v pečených mandliach s tekutou čokoládou a gaštanovou penou.

Okrem hlavnej súťaže oceňovali organizátori aj v ďalších kategóriách. V kategórii tradičnosť, zachovanie a udržanie tradície a klasických tatranských a slovenských surovín zvíťazil Milan Suranovský z AquaCity Poprad. V kategórii originalita, inovatívnosť a nové postupy a nápady a trendy zvíťazil Dominik Bašista z Mountain Hotel & Residencies Kukučka. Cenu šéfkuchára v kategórii exotika, spojenie chutí a kombinácia surovín zvíťazil Štefan Grich z hotela Panorama. Za prínos zahraničnej gastronómie k tatranskej a spájanie domácich a cudzích komponentov získal ocenenie Marco Lino z Lino Restaurant.

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Tom Nicholson nebude musieť prezradiť zdroj, chráni ho zákon
<< predchádzajúci článok
V lese našli telesné pozostatky neznámej osoby