Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Zaujímavosti

15. decembra 2015

Americký chemik vytvoril zdravú kávu - konkurenciu červeného vína



Chemik americkej Univerzity v New Hampshire Glen Miller oznámil, že vyvinul kávu, ktorá má rovnaké blahodarné účinky na srdce ako červené víno. Informovala o tom v pondelok ...



Zdieľať
Ilustračné foto Foto: TASR/AP
 
Portsmouth 15. decembra (TASR) - Chemik americkej Univerzity v New Hampshire Glen Miller oznámil, že vyvinul kávu, ktorá má rovnaké blahodarné účinky na srdce ako červené víno. Informovala o tom v pondelok tlačová agentúra AP.


Americký denník Portsmouth Herald na svojej internetovej stránke uviedol, že Miller napustil kávové zrná resveratrolom, prírodným antioxidantom nachádzajúcim sa v šupke hrozna používaného na výrobu červeného vína. Miller tvrdí, že resveratrol sa dostáva do kávy počas praženia zŕn, z ktorých sa vyrába jeho produkt. Pri tomto procese získava káva blahodarný zdravotný účinok.

Chemik vysvetlil, že proces zlučovania kávových zŕn s resveratrolom vyvíjal najprv vo svojej kuchyni. Podľa jeho slov obsahuje šálka takejto kávy rovnaké množstvo antioxidantov ako pohár červeného vína.

Miller povedal, že na začiatku uvažoval o pridaní resveratrolu do čaju alebo fľašovanej vody, ale potom sa zameral na kávu.






 

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
J. Rezník st. objasňuje vzťah Štúra a Adely Ostrolúckej
<< predchádzajúci článok
Reštaurácia v Číne účtovala zákazníkom aj poplatok za čistenie vzduchu