Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Z domova

05. decembra 2013

Čajové dni prinesú pod Zobor orientálnu exotiku



V Nitre sa 5. decembra 2013 začal 13. ročník Čajových dní, v rámci ktorých organizátori Alenka a Vladimír Ondejčíkoví opäť priniesli pod Zobor orientálnu exotiku. Počas troch dní ponúkajú návštevníkom prednášky, ...



Zdieľať
V Nitre sa 5. decembra 2013 začal 13. ročník Čajových dní, v rámci ktorých organizátori Alenka a Vladimír Ondejčíkoví opäť priniesli pod Zobor orientálnu exotiku. Počas troch dní ponúkajú návštevníkom prednášky, fotoprezentácie, zaujímavé rozprávanie a hlavne zaujímavé čaje a jedlá, ktoré sa z nich dajú robiť. V prvý deň podujatia sú naplánované degustácie rôznych druhov čajov, ukážka tradičného čajového obradu. Na snímke Alenka Ondejčíková (vpravo) počas ukážky tradičného obradu. Foto: TASR
Nitra 5. decembra (TASR) – V rámci 13. ročníka Čajových dní, ktorý sa dnes začal v Nitre, jeho organizátori Alena a Vladimír Ondejíčkoví opäť priniesli pod Zobor orientálnu exotiku. Počas troch dní ponúkajú návštevníkom prednášky, fotoprezentácie, zaujímavé rozprávanie a hlavne zaujímavé čaje a jedlá, ktoré sa z nich dajú robiť. V prvý deň podujatia sú naplánované degustácie rôznych druhov čajov, ukážka tradičného čajového obradu, ale aj rozprávanie o vzniku čajových kanvičiek počas dynastie Ming, či ochutnávka vitariánskej (živej) stravy.


V Nitre sa 5. decembra 2013 začal 13. ročník Čajových dní, v rámci ktorých organizátori Alenka a Vladimír Ondejčíkoví opäť priniesli pod Zobor orientálnu exotiku. Počas troch dní ponúkajú návštevníkom prednášky, fotoprezentácie, zaujímavé rozprávanie a hlavne zaujímavé čaje a jedlá, ktoré sa z nich dajú robiť. V prvý deň podujatia sú naplánované degustácie rôznych druhov čajov, ukážka tradičného čajového obradu. Na snímke ukážka lisovania pu-erhového koláča. Foto: TASR
V piatok pripravili organizátori ochutnávku taiwanských čajov oolong i raritného veľmi starého a vyzretého čaju Tong Ting. Súčasťou degustácií bude tiež rozprávanie o ostrove Taiwan. "Aj počas tohtoročných Čajových dní sa budú lisovať puerové koláče pod originálnymi 30 kilogramov ťažkými kameňmi, ktoré sme si priviezli zo Xishuangbanny. Návštevníci si vyskúšajú starú techniku lisovania čaju a vytvoria si svoj vlastný koláč z lístkov čaju Mao-cha, ktoré rástli na slávnej čajovej hore Nan-nuo. Prípadne si vytvoria malý čajový koláč z nepálskeho bieleho čaju," hovorí Ondejčík.

Posledný deň podujatia sa bude niesť v znamení Japonska. Pripravené sú prednášky o japonských železných kanviciach tetsubin i rozprávanie Martina Horňáka o jeho ceste do Japonska, kde mohol spolu zo starými majstrami vyrobiť samurajský meč. V rámci sobotných čajových degustácií sa bude hovoriť aj o novom japonskom trende, ktorým sú takzvané vedecké čaje. "Vyvinuli ich japonskí vedci, aby pomáhali liečiť a v budúcnosti sa určite stanú legendami," dodáva Ondejčíková.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Cyprus plánuje začať privatizáciu štátnych firiem do dvoch rokov
<< predchádzajúci článok
Afganci chcú vládu, ktorá konečne začne vládnuť a riešiť veci