Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Tlačové správy

Degustačné menu prináša zážitok pre všetky zmysly



Degustačné menu prináša zážitok pre všetky zmysly



Zdieľať
Degustačné menu prináša zážitok pre všetky zmysly Foto: Hotel Matyšák
Bratislava 25. marca (OTS) - Jej šéfkuchár Branislav Križan pripravuje každé jedlo ako umelecké dielo. A reštaurácia, ktorej prívlastok je vínna, nenecháva nič na náhode. Vína k jednotlivým jedlám vyberá samotný majiteľ spoločnosti Peter Matyšák.


So snahou priblížiť sa viac k zákazníkom a ponúknuť im čo najviac zážitkov, prichádza reštaurácia s novinkou v podobe degustačného menu – 3, 5 a 7 chodového.

Spoločnosť Víno Matyšák, s.r.o., ktorá vlani získala prestížne ocenenie Vinárstvo roka je známa nielen výrobou výnimočných vín, ktoré získavajú ocenenia na domácich aj zahraničných výstavách, ale aj gastronomickou činnosťou, ktorú v súčasnosti reprezentujú tri prevádzky – reštaurácia Hotela Matyšák v Bratislave, Vinum Galeria Bozen v Pezinku a Samoobslužný bufet v Poliklinike na bratislavských Kramároch.

Foto: Hotel Matyšák
Každá prevádzka je v ničom iná a mnoho vecí má spoločných. Tak napríklad všetky prevádzky pripravujú jedlá z čerstvej zeleniny z vlastnej biofarmy, pečivo a pekárenské výrobky vychádzajú z pece v jednotlivých prevádzkach a mäso, ktoré pochádza od overených dodávateľov, porciuje mäsiar presne podľa požiadaviek šéfkuchára.

Len takto a vďaka šikovnosti šéfkuchárov a ich tímov, ktorí navyše pozorne počúvajú želania zákazníkov, môže reštaurácia rásť, vyvíjať sa a inovovať. Získané ocenenia sú už len príjemným bonusom. A reštaurácia Hotela Matyšák ich má niekoľko. Napríklad od rakúskej produkcie edície Gault & Millau, ktorej experti ju hodnotia mimoriadne vysoko.

A aby si mohli hostia vychutnať viac týchto delikates, spolu s vínami, ktoré zožali priam neuveriteľné úspechy, prichádza reštaurácia Hotela Matyšák s degustačným 3 alebo 5 a 7 chodovým menu. "Po mimoriadnych úspechoch našich vín na medzinárodných, ale i domácich súťažiach sme hľadali spôsob ako sa čo najprirodzenejšie o tieto kvalitné vína podeliť s našimi zákazníkmi. Preto sme prišli s myšlienkou snúbenia jedla s vínom vo forme degustačných – zážitkových menu", hovorí Miloslav Dvořák, riaditeľ Hotela Matyšák.

Vína k degustačnému menu vyberal priamo majiteľ vinárstva, Peter Matyšák, v budúcnosti to bude robiť somelier. Čo je ale pre hostí určite zaujímavé, napárované vína sú už v cene menu. V tomto je Matyšák naozaj unikátom a nielen slovenským.

Štandardom totiž je, že cena vína k degustačným menu sa účtuje osobitne. Reštaurácia tak vhodne využíva prepojenie s vinárstvom.

Kombinácia delikátnych špecialít so správne zvoleným vínom nechá vyniknúť kráse a rôznorodosti jednotlivých odrôd. Táto ponuka nie je určená len pre odborníkov a gurmánov, ktorí vedia oceniť kvalitné vína a jedlo. Naopak, ponúkané 3 a 5 - chodové večere môžu osloviť a potešiť širšiu verejnosť, 7 chodové menu je ako stvorené pre väčšie či menšie skupiny, či pracovné stretnutia. Všetkých zákazníkov, ktorí si prídu vychutnať pripravené špeciality čaká príjemná obsluha a prostredie reštaurácie, ktorej skvostom je aj archívna vínna pivnica, ktorá sa svojou veľkosťou zaraďuje medzi najväčšie a v spojení s reštauráciou patrí k svetovým unikátom.
Foto: Hotel Matyšák

Napriek tomu, že rezervácie v reštaurácii Hotela Matyšák nie sú povinné, odporúčame, aby si zákazníci telefonicky objednali miesto a zvolenie menu vopred. Pomôže to predísť prípadnému sklamaniu z čakania a zároveň nám umožní ponúknuť služby na profesionálnej úrovni, ktorá sa očakáva.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
V Chorvátsku odstúpila ministerka kultúry pre finančné nezrovnalosti
<< predchádzajúci článok
I.GAŠPAROVIČ: Prezident by nemal hneď vyplatiť Čentéšovi 60.000 eur