![]() |
| Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
|
Streda 5.11.2025
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
|
Meniny má Imrich
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
|
|
|
|
|
|
|
|
10. mája 2014
Na Syrovom prebore si mohli najodvážnejší vyskúšať aj dojenie kôz
O väčšiu propagáciu miestneho salašníctva a syrárstva sa dnes snažili organizátori prvého ročníka Syrového preboru v Krpáčove v okrese Brezno. Ako pre TASR ...
Zdieľať
Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavol ĎurčoV Krpáčove svoje umenie predvádzali zástupcovia troch salašov z Hornej a Dolnej Lehoty. Záujemcom vysvetľovali jednotlivé technologické postupy tak pri výrobe obyčajnej syrovej hrudy, ako aj oštiepka stlačeného do formy. Najodvážnejší si mohli vyskúšať ručné dojenie kôz.
"Je to naša snaha o zviditeľnenie tradície salašníctva, ale na tej našej lokálnej úrovni. Spestrili sme to samozrejme aj ďalšími stánkami, ale najdôležitejší bol syr. Na mieste bola aj ochutnávka, a aby sme ľudí motivovali ešte viac, prispôsobili sme tiež ponuku jedál v hotelovej reštaurácii. V ponuke boli jedlá, kde dominoval syr," povedal Bendák.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
