Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Technika

15. apríla 2009

Čistič kuchynského oleja



Použitý kuchynský olej z fritovacieho hrnca sa dá v dnešnej dobe rafinovať a znovu využiť ako biopalivo v spaľovacích motoroch; väčšinou sa však vylieva a vyjde úplne nazmar.



Zdieľať
Novinkou, ktorá by mohla zavedenú prax výrazne zmeniť, je filtračná nádoba Panasonic TK-CT10. Filtračná nádoba pripomína obyčajnú rýchlovarnú kanvicu a umožňuje použiť rovnaký fritovací olej až desať krát. Použitý olej prechádza dvojakou filtráciou – väčšie nečistoty odstráni klasický papierový filter, s menšími si následne poradí špeciálna uhlíková „eko-cartridge“. Prefiltrovaný olej zostáva „uskladnený“ v nádobe až po ďalšie použitie, takže v kuchyni nezostane nepríjemný zápach po prepálenom oleji. Eko-cartridge sa vymieňa po desiatich použitiach. Do nerezovej filtračnej nádoby je možné naliať olej s teplotou maximálne 180 oC. Tento praktický kuchynský doplnok sa v Japonsku začal predávať 1 apríla.

 

 

 

Nerezové prevedenie znesie
aj vysoké teploty oleja.

 

 

 

   

 

 

Dvojstupňový systém filtrácie

 

 

 

 


   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
George Harrison dostal posmrtne hviezdu na chodníku slávy
<< predchádzajúci článok
Režisér Lee Madden zomrel vo veku 82 rokov