![]()  | 
        
| Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
| 
              Utorok  4.11.2025 
         | 
        Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky | 
| 
              Meniny má Karol 
         | 
        Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino | 
| 
              | 
        
             | 
        
              | 
        
                 | 
        
             | 
    
| 
			 | 
Ilustračná snímka. Foto: TASR/Dušan HeimV ponuke budú i kuracie prsia plnené špenátom s údeným korbáčikom, zemiakmi a opečenou cibuľou a strúhaný tvarohový koláč s broskyňou, jahodou a šľahačkou. To je kompletné menu, ktoré bude Slovensko v rámci predsedníctva v Rade EÚ počas Týždňa slovenskej kuchyne v novembri 2016 podávať v kantínach Európskej komisie v Bruseli. Uvádza sa na webovej stránke predsedníctva SR v Rade EÚ.
Pripravia ho študenti bratislavskej Hotelovej akadémie Filip Hýl a Samuel Veselský s majstrom Kamilom Foltýnom. Hodnotiaca komisia ich menu v marci tohto roka vybrala za víťazné. Podujatie organizoval Bratislavský samosprávny kraj v spolupráci so Sekretariátom slovenského predsedníctva v Rade EÚ. Konkurovali im ešte dve ďalšie bratislavské hotelové školy.
"Kritériom pri príprave jedál bolo použitie slovenských surovín a pôvod v slovenských tradíciách," prezradil Samuel Veselský z víťazného tímu. Vybrať a precízne pripraviť menu nebola podľa jeho slov jednoduchá úloha, menu trénovali asi dva mesiace, pričom pred súťažou mali v škole aj dve generálky. Uvádza sa na stránke.
O najlepšom predsedníckom menu rozhodovali dve komisie – technická a degustačná. V technickej boli zástupcovia Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, Slovenského národného tímu kuchárov a cukrárov a zástupca šéfkuchára v Hoteli Grand River Park Bratislava. V tej degustačnej boli zástupcovia organizátorov, podpredsedníčka Bratislavského samosprávneho kraja a generálny riaditeľ Sekretariátu predsedníctva SR v Rade EÚ.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
