![]() |
| Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
|
Nedeľa 2.11.2025
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
|
Dnes je Pamiatka zosnulých
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
|
|
|
|
|
|
|
|
23. decembra 2008
V Toskánsku si na Vianoce dajú kura a karfiol
Na toskánskom vianočnom stole nesmie chýbať pečené kura a karfiol. Ako pre agentúru SITA prezradila známa talianska šéfkuchárka Sonia Visman, tradičným sviatočným dezertom sú plátky ...
Zdieľať
BRATISLAVA 23. decembra (WEBNOVINY) - Na toskánskom vianočnom stole nesmie chýbať pečené kura a karfiol. Ako pre agentúru SITA prezradila známa talianska šéfkuchárka Sonia Visman, tradičným sviatočným dezertom sú plátky mandľového cesta riciarelli. "Darčeky sa u nás rozbaľujú 25. decembra ráno. Potom rodinu čaká spoločný vianočný obed - pečené kura a ako príloha karfiol. Celý deň sme potom spolu, hráme karty a ďalšie hry," povedala majiteľka reštaurácie Albergaccio di Castellina, ktorá začala s varením už ako 16-ročná. Vďaka rodinným tradíciám a prehlbovaniu znalostí o pravej toskánskej kuchyni sa dostala do pozornosti odborníkov aj širokej verejnosti. V roku 2003 získala prvú hviezdičku Michelin, precestovala svet od Švajčiarska po Singapur. Svoju reštauráciu na Vianoce zatvára. "Aj keď je to výnosný biznis, preferujem stretnutie s rodinou," vysvetlila Visman. Deti v Taliansku sa tešia aj na ďalší sviatok - 6. januára. "V tento deň domácnosti navštevuje škaredá čarodejnica Befana a rozdáva darčeky," povedala šéfkuchárka. "Ak boli deti poslušné, v pančuche nad krbom si nájdu množstvo sladkostí," dodala Visman. SITASúvisiace články:
