Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Pre ženy

19. novembra 2008

Základom toskánskej kuchyne je jednoduchosť a tradícia



Slovensko navštívila talianska šéfkuchárka Sonia Visman, ktorá predstaví typické jedlá Toskánska



Zdieľať
Základom toskánskej kuchyne je jednoduchosť a tradícia, vysvetlila talianska šéfkuchárka Sonia Visman. V týchto dňoch pricestovala na Slovensko, aby v jednej z bratislavských reštaurácii predstavila typické jedlá svojho rodiska.

Šéfkuchárka reštaurácie Albergaccio di Castellina začala s varením už ako 16-ročná. Vďaka rodinným tradíciám a prehlbovaniu znalostí o pravej toskánskej kuchyni sa dostala do pozornosti odborníkov aj širokej verejnosti. V roku 2003 získala prvú hviezdičku Michelin, precestovala svet od Švajčiarska po Singapur.

Matka troch detí vedie reštauráciu s manželom, lokálnych dodávateľov surovín si podľa kvality sama vyberá. "Typické pre toskánsku kuchyňu sú jednoduché jedlá chudobných ľudí, ako je fazuľa či chlieb. Často sa využíva divina a cestoviny na množstvo spôsobov. Jedlo sa u nás zapíja červeným vínom a k všetkému pridávame špeciálny pikantný olivový olej," povedala Visman. Chlieb, ktorý sama pre svojich zákazníkov pečie, je nesolený, aby vynikla chuť iných jedál. "Používame ho ako prílohu k takmer všetkým pokrmom," vysvetlila šéfkuchárka. V jedálnom lístku typických reštaurácií regiónu, z ktorého pochádza, zákazník ťažko môže hľadať ryby či hydinu. No ako prezradila pre agentúru SITA, hlavným chodom tradičného vianočného obeda je paradoxne kurča. 

(SITA)


   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Robo Opatovský pokrstil Vianočný album diamantom
<< predchádzajúci článok
T-Mobile Music City väčší o Longital a Chiki liki tu-a